GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u drugom kvartalu porasla 13,3 posto

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u drugom kvartalu porasla 13,3 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2022 / 13:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u drugom je tromjesečju veća za 13,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je vrijednost novih narudžbi smanjena za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u drugom su kvartalu ove godine ukupno bili vrijedni 9,2 milijarde kuna, od čega se 6,5 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,7 milijardi kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u drugom tromjesečju iznosila je 7,1 milijardu kuna, od čega se 3,6 milijardi odnosi na zgrade, a 3,5 milijardi kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 67,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 32,5 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 49,4 posto radova izvršeno na zgradama, a 50,6 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

U prvom polugodištu rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova i novih narudžbi

Podaci DZS-a o prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani pokazuju da je vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima porasla za 10,4 posto, a vrijednost novih narudžbi za 6,6 posto.

Tako su građevinski radovi u prvom polugodištu ove godine ukupno bili vrijedni 16,5 milijardi kuna, od čega se 11,6 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 4,9 milijardi kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u prvom polugodištu iznosila je 14,2 milijarde kuna, od čega se 7,4 milijardi odnosi na zgrade, a 6,8 milijardi kuna na ostale građevine.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
OBNOVA
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
ZAGREB - Dinamika obnove se ubrzava, ali se pokazuju i rezultati svega onoga što je napravljeno u prethodnom periodu, svih onih pripremnih radnji, poput ugovaranja.
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
POSLJEDICE
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
BERLIN - Kuće i stanovi u Njemačkoj skuplji su već peto tromjesečje zaredom za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali se taj rast cijena polako usporava, pokazuju preliminarni podaci Saveznog zavoda za statistiku.
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
RAST
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini pao za 2,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u srijedu.
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
OBNOVA
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
ZAGREB - Ministar graditeljstva Ivan Paladina komentirao je u srijedu dinamiku obnove nakon potresa te istaknuo da se organizirana obnova nastavlja, ali da bi se - kroz ponuđene modele samoobnove - i vlasnici trebali dodatno angažirati kako bi se ubrzao taj proces.
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
STANOGRADNJA
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
ZAGREB - Unatoč krizi i sve većoj inflaciji tržište nekretnina cvjeta. Potražnja za kvalitetnim stanovima i poslovnim prostorima i dalje je veća od ponude.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE