GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Westgate poziva na privremeno ukidanje komunalne naknade

Westgate poziva na privremeno ukidanje komunalne naknade
INICIJATIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 14:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - F.O. Grupa koja upravlja najvećim trgovačkim centrom u Hrvatskoj - Westgate Shopping Cityjem, pozvala je u srijedu na privremeno ukidanje komunalne naknade, s obzirom na golem pad prometa i prognozu da će tako ostati dok traje epidemija koronavirusa.

Epidemija nanosi nemjerljive štete gospodarstvu, a time i svim zaposlenima u privatnom sektoru, kažu u F.O. Grupi te pozivaju gradonačelnike da bez odgode privremeno ukinu komunalnu naknadu, kao što je to učinio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

On je izvijestio da će, u sklopu mjera pomoći poduzetnicima uslijed pojave koronavirusa, Bjelovar ukinuti prirez te odgoditi naplate komunalne naknade za tvrtke i obrtnike. Odluka o ukidanju prireza na snagu bi trebala stupiti početkom svibnja, s obzirom da je treba potvrditi Gradsko vijeće, dok se odluka o odgodi plaćanja komunalne naknade za sve tvrtke i obrtnike na mjesec dana ili prema potrebi i dulje, a bez kamata, primjenjuje od početka ožujka.

"Pozivamo i predsjednika Udruge gradova, Željka Turka, da u ime Udruge podrži tu mjeru te kao gradonačelnik Zaprešića i sam bude primjer svojim kolegama", kaže se u priopćenju F.O. grupe.

Podsjećaju pritom da se komunalnu naknadu mora plaćati bili zatvoreni, otvoreni, s velikim prihodima ili u krizi kakva je sada.

"Sektori trgovine i ugostiteljstva trenutno su na koljenima, pad prometa je između 80 i 90 posto već dva tjedna i ostat će takvi dok god je epidemija, a rashodi i obveze prema državi ostaju isti. Stoga je privremeno ukidanje komunalne naknade i svih ostalih parafiskalnih nameta, a ne samo odgoda plaćanja, nužnost za uopće pokušaj zaštite radnih mjesta i gospodarstva", zaključuje se u priopćenju F.O. grupe.

Tagovi: Westgate, komunalna naknada, Željko Turk, udruga gradova
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE