GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb: Oštećeno više od 26.000 građevina, 1.900 potpuno neupotrebljivo

Zagreb: Oštećeno više od 26.000 građevina, 1.900 potpuno neupotrebljivo
OŠTEĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon potresa u Zagrebu, u kojem je oštećeno više od 26 tisuća građevina, a neuporabljivo ih je 1.900, za svakog stanovnika osiguran je smještaj do trenutka sanacije njihova doma, izvijestili su u subotu iz Gradske uprave

To se odnosi na i na stanovnike centra grada i na vlasnike obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu, a koje su nakon preliminarnih pregleda statičara označene crvenom ili žutom oznakom (neuporabljivo i privremeno neuporabljivo).

Šteta na gotovo 10.000 obiteljskih kuća

Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1.900 građevina.

Iz Gradske uprave su zbog, kako kažu, velikog broja zbunjujućih i netočnih informacija, ponovno pozvali građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju.

Također, podsjećaju da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić 23. ožujka proglasio elementarnu nepogodu za područje Grada Zagreba i pozivaju oštećenike, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da prijave štetu na imovini Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku, na propisanom obrascu, a koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada Zagreba te ga možete pronaći na linku.

Potrebno je naglasiti i kako su sve nadležne gradske službe i dalje aktivno na terenu, te kako je Javna vatrogasna postrojba Zagreb do danas imala 1316 hitnih intervencija vezanih uz posljedice potresa. Na terenu je i svih sedam visinskih vozila JVP Zagreb te 17 visinskih vozila suradnika (Elicom, ZG Holdinga, HEP, Zrinjevac, Velebit promet, CIOS, HV), kao i vatrogasci iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina, Karlovca, kojima od srca zahvaljujemo, stoji u priopćenju zagrebačke Gradske uprave.

Tagovi: potres u Zagrebu, Javna vatrogasna postrojba Zagreb, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE