GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završetak betonskih radova na projektu Hyatt Regency Zadar

Završetak betonskih radova na projektu Hyatt Regency Zadar
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2023 / 09:28
Autor: SEEbiz
ZADAR - Nakon višemjesečnih radova na gradilištu luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar u centru grada, danas će biti izlivena i posljednja betonska ploča na povijesni dio budućeg hotelskog kompleksa čime su završeni svi betonski radovi na novom turističkom objektu.

Radovi se odvijaju po planu te sada slijedi izgradnja krovišta i postavljanje fasade na zgradi hotela. Završetak betonskih radova označava ključni trenutak u realizaciji projekta. Stanovnici i posjetitelji Zadra sada će biti u prilici svjedočiti vizualnim promjenama na simbolu zadarske povijesti posebno kada na red dođu i radovi na uređenju i proširenju ceste ispred samog hotela što je u nadležnosti lokalne gradske uprave. Paralelno, interijer hotela također poprima svoj oblik kojem prethode postavljanje instalacija i ostali završni radovi.

Izgradnja hotela Hyatt Regency Zadar, luksuznog objekta koji će Zadru donijeti novo turističko ruho i gostima pružiti nove doživljaje, počela je 2022. godine. Vrijednost investicije iznosi 55 milijuna eura, a investitor, Doğuş grupa, potvrđuje da se finalizacija projekta očekuje tijekom 2024. godine.

„Betonski radovi su gotovi i započeli smo s ugradnjom instalacija. Građevinski radovi bit će zaključeni u rujnu 2024. godine, a o datumu otvaranja hotela odlučit ćemo nešto ranije u suradnji s Hyatt International. Iznimno smo zadovoljni s napretkom radova i radujemo se njihovom zaključenju te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji svih uključenih strana s obzirom na to da je za realizaciju ovakvog projekta nužan otvoren dijalog između investitora i lokalne zajednice“, rekao je Egemen Çam, projektni menadžer.
Pored izgradnje hotela planirana je i investicija u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela s ciljem dodatnog osnaživanja urbane kvalitete destinacije.

„U svijetu je prisutan snažan trend izgradnje hotela koju prate kvalitetni rezidencijalni sadržaji. Naša je nakana bila kroz ovaj projekt predstaviti nešto luksuzniji i zeleniji arhitektonski pristup. Namjera nam je privući različite profile kupaca koji cijene sadržaje poput bazena, igrališta i drugih dodatnih objekata, zajedno s odgovarajućim planom upravljanja. Cilj je da korisnici naših rezidencijalnih jedinica uživaju u Zadru, kako u sezoni tako i izvan nje, s obzirom na to da će moći koristiti i hotelske sadržaje koji su blizu njihovih nekretnina“, istaknuo je Burak Baykan, direktor Doğuş grupe za jugoistočnu Europu.

Hotel u povijesnoj zadarskoj jezgri imat će 133 smještajne jedinice na razini 5 zvjezdica i po tome biti perjanica zadarske turističke ponude. Hyatt je jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1200 hotela s više od 300.000 soba. Rezidencijalni dio imat će, pak, oko 200 rezidencijalnih jedinica koje će korisnicima omogućiti kvalitetan način življenja u sklopu hotela.

Napredak na gradilištu obilježit će i posjet predstavnika Hyatt grupe koji će sljedeći tjedan obići gradilište i uvjeriti se da se projekt odvija po planu i dogovoru i prema visokim standardima Hyatt brenda.

Tagovi: Hyatt, Dogus, Zadar, turizam
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE