GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zhongya Nekretnine: Nismo odustali od investicije u Kumrovcu

Zhongya Nekretnine: Nismo odustali od investicije u Kumrovcu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2020 / 21:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Zhongya Nekretnine nije uplatila u dodatnom roku preostali iznos za kupnju zgrade bivše Političke škole u Kumrovcu.

Iz tvrtke poručuju kako partneri investitorice Jiang Yu nisu u spomenutom roku iz tehničkih razloga uspjeli alocirati novac u Republiku Hrvatsku. Poručuju, međutim, kako se i dalje iznalaze modaliteti kako bi spomenuti novac u najskorije vrijeme stigao u Hrvatsku. 

Uz zahvalnost Vladi na produženju roka, spremni su na nove razgovore s Vladom i Ministarstvom državne imovine, a najavljuju kako će se javiti na novi natječaj, u slučaju da isti bude raspisan. 

Kako smo nedavno pisali, kineska vlada već mjesecima aktivno radi na tome da kontrolira iznošenje kapitala iz zemlje. Dio tih problema stigao je i do Europe, pa i do same Hrvatske u slučaju transakcije vezane uz bivšu Političku školu u Kumrovcu. Svjedoci smo da su kineske investicije u Evropu značajno pale u posljednjih godinu dana. Dio razloga za to svakako leži i u restrikcijama koje dolaze od službenog Pekinga.Ekonomski problemi unutar Kine i trgovinski rat Kine i SAD-a glavni su razlozi zbog kojih Kina pokušava da kontrolira “izvoz” novca iz zemlje.

Državna administracija za strane valutne odnose (SAFE), ključni vladin regulator, objavila je sredinom prosinca da je glavni zadatak za iduću godinu spriječiti “nenormalne” odljeve kapitala i tako onemogućiti nelegalne trgovinske aktivnosti.

Iz Zhongya Nekretnina poručuju kako su svoju ozbiljnost dokazali time što su platili cjelokupan iznos poreza na kupoprodaju nekretnine (koju zasad nisu kupili) te okolnog zemljišta površine gotovo 27.000 četvornih metara. Ukupno su obje transakcije vrijedne preko milijun i pol kuna, a kad se pribroji iznos jamčevine na natječaju iz proljeća prošle godine, dolazimo do brojke od preko dva milijuna kuna koje su kineski investitori već uplatili. Zato, poručuju, ne žele odustati od planiranog posla. 

Iz Ministarstva državne imovine danas su priopćili kako odluku o sudbini Hotela Zagorje tek treba donijeti Vlada.

- Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom na to da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica, stoji u odgovoru iz Ministarstva državne imovine.

Tagovi: Zhongya Nekretnine, Politička škola u Kumrovcu, Hotel Zagorje, kineske investicije
PROČITAJ I OVO
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
AKVIZICIJE
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
PODGORICA - Izraelska kompanije BIG Shopping Centers Group uskoro će preuzeti najveći šoping centar u Crnoj Gori, Delta City.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE