GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: GDPR
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
KAŽNJAVANJE
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
KOLUMNA - Primjenom Opće uredbe (GDPR) zaštita osobnih podataka potaknula je zanimanje kod mnogih bilo da se radi o profesionalcima u području privatnosti, službenicima za zaštitu podataka ili pojedincima koji žele saznati više o tome.
Od 1. travnja počinju prijave za potpore za smanjenje troškova plina poduzetnicima
PLIN
Od 1. travnja počinju prijave za potpore za smanjenje troškova plina poduzetnicima
ZAGREB - Prijave za dodjelu potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike počinju 1 travnja, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
AKVIZICIJE
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
ZAGREB - Span je 14. ožujka 2022. godine potpisao ugovor o kupoprodaji kojim je preuzeo društvo Ekobit, u transakciji vrijednoj 37.389.637,59 kuna.
Smije li poslodavac pohranjivati životopise kandidata ili izvršiti njihovu provjeru putem društvenih mreža?
GDPR
Smije li poslodavac pohranjivati životopise kandidata ili izvršiti njihovu provjeru putem društvenih mreža?
KOLUMNA - Kada govorimo o obradi osobnih podataka u kontekstu radnih odnosa neovisno što je Opća uredba o zaštiti podataka stupila na snagu 2018. godine još uvijek u praksi nalazimo na brojne nejasnoće kao što je postupanje sa zamolbama i životopisima potencijalnih kandidata za zaposlenje ili provjera potencijalnih kandidata putem društvenih mreža.
AZOP protiv Državnih nekretnina – objavite imena dužnika
DUŽNICI
AZOP protiv Državnih nekretnina – objavite imena dužnika
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka ustvrdila je da je javni interes važniji od zaštite osobnih podataka političara koji žive u državnom stanu, dok državne institucije uskraćuju odgovore o konkretnim osobama pod krinkom GDPR-a, piše u subotu Jutarnji list.
Odbijanje kolačića mora biti jednostavno kao i njihovo prihvaćanje
KAZNA U FRANCUSKOJ
Odbijanje kolačića mora biti jednostavno kao i njihovo prihvaćanje
KOLUMNA - GDPR obvezuje da privola mora biti dobrovoljna, a osoba koja daje privolu prije njezinog davanja mora biti upoznata s davanjem svog pristanka i svim potrebnim informacijama o obradi osobnih podataka.
E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
E-mail adrese za slanje Newslettera
KOLUMNA - Za svaku obradu osobnih podataka pa tako i za obradu u svrhu marketinga moramo imati jednu od šest zakonitih osnova.
GDPR i Marketing: E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
GDPR i Marketing: E-mail adrese za slanje Newslettera
KOLUMNA - U vrijeme neprekinutog rasta internetskog marketinga, newsletter je postao jedan od uobičajenih i najisplativijih mehanizama za stvaranje odnosa s novim korisnicima, ali i za izgradnju i održavanje povjerenja s postojećim.
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
AKTUALNA TEMA
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
KOLUMNA - Uvidom u EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi relevantni dokument ne dolazi do pohrane osobnih podataka te onda nema niti primjene Opće uredbe.
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
KOLUMNA - Upotreba biometrijskih podataka je odavno preplavila tržište kroz različita pametna tehnološka rješenja.
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
KOLUMNA - U sklopu eSavjetovanja o izmjenama Pravilnika o sadržaju i izgledu detektivske iskaznice privatnog detektiva, Ministarstvo unutarnjih poslova prihvatilo je zahtjev za izmjene koje je udruga Hrvatski red privatnih detektiva uputilo, uz obrazloženje Centra Feralis vezano za korištenje osobnih podataka na detektivskoj iskaznici.
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
PODACI
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
KOLUMNA - Većina korisnika zna malo ili gotovo ništa o privatnosti na društvenim mrežama, pa se zaprepaste činjenicom da sve što su ikad napisali na internetu negdje ostaje pohranjeno ili da sadržaj koji izbrišu može i dalje postojati u pričuvnim kopijama.
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
GDPR
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
KOLUMNA - Često vlada uvjerenje da osobne podatke koji su nam javno dostupni možemo nesmetano koristiti za svoje poslovne potrebe a to nije tako.
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
KOLUMNA - GDPR propisuje da poslovni subjekt može poslovati samo s usklađenim poslovnim subjektom. Zbog toga je od iznimne važnosti da upravo knjigovodstveni servisi moraju biti usklađeni.
GDPR revizija: Rješenje za poslovanje bez regulatornog rizika
REVIZIJA
GDPR revizija: Rješenje za poslovanje bez regulatornog rizika
KOLUMNA - Tvrtke često imaju vrlo jasan stav kada je riječ o poslovanju u skladu sa zakonima kako bi se izbjegle neugodnosti za poslovanje i organizaciju te, naravno, zaobišle izdašne financijske kazne.
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
GDPR
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
KOLUMNA - Osoba ne mora dokazivati svoju sumnju, objašnjavati ili navoditi stručne razloge za pritužbu, već je teret dokazivanja uvijek na subjektu protiv kojeg se pritužba podnosi.
Irska kaznila WhatsApp s 270 milijuna dolara
KAZNA
Irska kaznila WhatsApp s 270 milijuna dolara
DUBLIN - Facebookova usluga razmjene poruka WhatsApp irske su vlasti u četvrtak kaznile s gotovo 270 milijuna dolara zbog netransparentnosti u pogledu načina na koji koristi podatke prikupljene od ljudi, u slučaju koji predstavlja veliki test sposobnosti Europe da provede svoj značajni zakon o privatnosti podataka.
Trebate li zaposliti službenika za zaštitu podataka?
GDPR
Trebate li zaposliti službenika za zaštitu podataka?
KOLUMNA - Bez obzira na to je li tvrtka dužna imenovati službenika za zaštitu podataka ili to nije dužna, i dalje postoji obveza za svaku tvrtku da posluje sukladno zahtjevima Opće uredbe.
Poslovanje tvrtke kroz GDPR: Evidencija aktivnosti obrade
GDPR
Poslovanje tvrtke kroz GDPR: Evidencija aktivnosti obrade
KOLUMNA - Pored svoje regulatorne važnosti, Evidencija aktivnosti obrade može pomoći svakoj tvrtki u njenom poslovanju i van njenih obveza prema Općoj uredbi.
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
GDPR
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
KOLUMNE - U GDPR terminologiji, izvršitelj obrade je fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime voditelja obrade.
GDPR: Politika privatnosti web stranice - praktični vodič
PRIVATNOST
GDPR: Politika privatnosti web stranice - praktični vodič
KOLUMNA - Za većinu konzumenata, ali i klijenata, upravo je web stranica polazna točka s kojom se upoznaje tvrtka. Bez obzira potražuje li se usluga, proizvod ili partnerski odnos web stranica sudjeluje u kreiranju općeg dojma o tvrtki i njenog imidža na tržištu.
Amazon kršio GDPR, EU ga kaznio sa 746 milijuna eura
KAZNA
Amazon kršio GDPR, EU ga kaznio sa 746 milijuna eura
BRUXELLES - EU je kaznio Amazon sa 746 milijuna eura zbog procesuiranja osobnih podataka odnosno kršenja europske Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), priopćio je u petak američki tehnološki div.
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
GDPR
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
KOLUMNA - Danas u Hrvatskoj se može susresti široka lepeza tvrtki s obzirom na razinu usklađenosti s GDPR.
Državna agencija i sindikati tvrde: Podaci o (ne)cijepljenju radnika zakonski su zaštićena tajna
PRAVNI TEMELJ
Državna agencija i sindikati tvrde: Podaci o (ne)cijepljenju radnika zakonski su zaštićena tajna
ZAGREB - Trebaju li radnici u tvrtkama koje primaju državnu Covid potporu predati poslodavcu potvrdu da su cijepljeni ili ne trebaju, postalo je pitanje svih pitanja u hrvatskoj javnosti.
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
AKVIZICIJE
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
PRIJE 156164 MIN
E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
E-mail adrese za slanje Newslettera
PRIJE 283656 MIN
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
AKTUALNA TEMA
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
PRIJE 325481 MIN
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
PRIJE 329784 MIN
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
PRIJE 365873 MIN
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
PRIJE 398940 MIN
<<  <  Strana 1 od 4 . Ukupno: 83.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE