GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: hakerski napad
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
ZAŠTITA
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
KOLUMNA - U suvremenom načinu komuniciranja i poslovanja sve veći broj pojedinaca se susreće s različitim hakerskim pokušajima online prijevara.
Horváth istraživanje: Gubitak ruskog tržišta nema značajniji utjecaj na prihode poduzeća u 2022.
UTJECAJ
Horváth istraživanje: Gubitak ruskog tržišta nema značajniji utjecaj na prihode poduzeća u 2022.
ZAGREB - Početak ruske invazije na Ukrajinu pred mnogobrojne je kompanije stavio niz izazova, što je u konačnici rezultiralo i povlačenjem poslovanja iz Rusije. No, prema istraživanju nezavisne konzultantske kuće Horváth, koje je provedeno u 18 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, gubitak ruskog tržišta nema značajniji utjecaj na prihode poduzeća u 2022. godini.
Ruski hakeri napali Litvu
HAKERSKI NAPAD
Ruski hakeri napali Litvu
VILNIUS - Litavske državne i privatne institucije našle su se pod kibernetičkim DDoS (Distributed Denial of Service) napadom u ponedjeljak, rekao je litavski nacionalni centar za kibernetičku sigurnost, a odgovornost za napad preuzela je ruska hakerska skupina Killnet.
Vlada: Suglasnost za pokretanje naprednih kibernetičkih sigurnosnih operacija
TAJNO
Vlada: Suglasnost za pokretanje naprednih kibernetičkih sigurnosnih operacija
ZAGREB - Vlada RH je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o davanju suglasnosti za pokretanje postupka provedbe zajedničkih naprednih kibernetičkih sigurnosnih operacija, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.
Neviđeni hakerski napad na ukrajinske javne službe i banke
HAKERI
Neviđeni hakerski napad na ukrajinske javne službe i banke
KIJEV - Ukrajinski Centar za strateške komunikacije, koji funkcionira u sklopu vlade, potvrdio je za BBC da je u tijeku još jedan veliki cyber-napad, manje od tjedan dana otkako su web stranice posljednji put bile meta sličnog napada.
Zbog hakerskog napada na A1 policija će prijaviti maloljetnog Slavonca
HAKERSKI NAPAD
Zbog hakerskog napada na A1 policija će prijaviti maloljetnog Slavonca
ZAGREB - Zbog nedavnog hakerskog napada na teleoperatera A1 policija će kazneno prijaviti maloljetnika sa slavonsko-brodskog područja kojemu je u ponedjeljak pretražen dom, računala, mobitel i korisnički računi, doznaje se u MUP-u.
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
OSOBNI PODACI
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) je nakon hakerskog napada na A1 Hrvatska, u četvrtak objavila obavijest za sve korisnike tog telekoma kojima preporučuje da, ako nisu dobili obavijest da su njihovi podaci u tom napadu kompromitirani, zatraže informaciju o stanju svojih osobnih podataka.
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
OSOBNI PODACI
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) je nakon hakerskog napada na A1 Hrvatska, u četvrtak objavila obavijest za sve korisnike tog telekoma kojima preporučuje da, ako nisu dobili obavijest da su njihovi podaci u tom napadu kompromitirani, zatraže informaciju o stanju svojih osobnih podataka.
Hakirani korisnički podaci A1 Hrvatska, bankovne kartice i računi nekompromitirani
HAKIRANJE
Hakirani korisnički podaci A1 Hrvatska, bankovne kartice i računi nekompromitirani
ZAGREB - Teleoperater A1 Hrvatska izvijestio je da je policiji u srijedu prijavio "sigurnosni incident", odnosno hakerski napad kojim je komprimitiran dio osobnih podataka dijela korisnika te mreže, no ne i informacije o bankovnim karticama i računima korisnika.
Ukrajina optužila Rusiju za kibernetički napad i tvrdi da ima dokaze za to
OPTUŽBE
Ukrajina optužila Rusiju za kibernetički napad i tvrdi da ima dokaze za to
KIJEV - Ukrajina je u nedjelju objavila da ima "dokaze" o umiješanosti Rusije u računalni napad velikih razmjera kojega je na meti ovog tjedna bilonekoliko vladinih mrežnih stranica, u prilikama pojačane napetosti između Kijeva i Moskve.
Hakiran Twitch, procurile informacije o plaćama streamera
UDAR
Hakiran Twitch, procurile informacije o plaćama streamera
ZAGREB - U srijedu je nepoznati haker postavio na 4chanu torrent od 125 GB, tvrdeći da sadrži "cijeli Twitch", uključujući njegov izvorni kod, podatke o isplati korisnika te neobjavljene informacije o Grabbed Vaporu, Amazonovom Steam konkurentu.
Jesu li sigurne poruke na WhatsAppu?
ZABLUDE
Jesu li sigurne poruke na WhatsAppu?
ZAGREB - Prema pisanju ProPublice, nekih dvije milijarde korisnika WhatsAppa (WhatsApp je do 2014. bio nezavisan, a onda ga je kupio Facebook) uglavnom netočno smatra da je njihova komunikacija preko WhatsAppa posve sigurna, kako od hackerskog prisluškivanja, tako i od onoga koje provode razne državne sigurnosne službe, jer se servis diči „end-to-end“ enkripcijom poruka.
Zagrebačka policija istražuje računalnu prijevaru tešku više milijuna kuna
HAKERI
Zagrebačka policija istražuje računalnu prijevaru tešku više milijuna kuna
ZAGREB - Policija istražuje sumnju da je nepoznati računalni prevarant presreo elektroničku komunikaciju jedne zagrebačke tvrtke s poslovnim partnerom iz EU i naveo tvrtku na uplatu više milijuna kuna na njegov račun, priopćila je u petak zagrebačka policija.
Hakeri vratili 260 milijuna dolara u kriptovalutama koje su ukrali
POTEZI
Hakeri vratili 260 milijuna dolara u kriptovalutama koje su ukrali
LONDON - Hakeri odgovorni za jednu od najvećih krađa kriptovaluta u povijesti, vratili su više od trećine od ukradenih gotovo 600 milijuna američkih dolara, kazali su u srijedu stručnjaci za blockchain.
Hakeri napali web stranicu za prijavu na cijepljenje u Rimu
NAPAD
Hakeri napali web stranicu za prijavu na cijepljenje u Rimu
RIM - Talijanska regija Lazio, kojoj pripada i Rim, objavila je danas da je njezino web mjesto hakirano, pa su građani privremeno spriječeni u prijavi za cijepljenje protiv korone.
Srbija u vrhu po broju cyber napada na industrijske računare
NAPADI
Srbija u vrhu po broju cyber napada na industrijske računare
BEOGRAD - Prema najnovijim podacima kompanije Kasperski, Srbija se u junu ove godine našla na samom vrhu liste zemalja po broju napada na industrijske računare.
Hakeri došli do podataka Saudi Aramca, traže 50 milijuna dolara
HAKIRANJE
Hakeri došli do podataka Saudi Aramca, traže 50 milijuna dolara
LONDON - Najvrjedniji svjetski proizvođač nafte Saudi Aramco potvrdio je za BBC da su podaci tvrtke procurili od jednog od njezinih dobavljača.
SAD i saveznici optužili Kinu za globalnu hakersku kampanju
OPTUŽBE
SAD i saveznici optužili Kinu za globalnu hakersku kampanju
WASHINGTON - SAD i saveznici optužili su u ponedjeljak Kinu za globalnu hakersku kampanju, pri čemu je veliki napad na Microsoft, koji je otkriven ranije ove godine, izravno pripisan Kini.
Interpol: Moramo spriječiti eksponencijalni rast prijetnje ransomwarea
RANSOMWARE
Interpol: Moramo spriječiti eksponencijalni rast prijetnje ransomwarea
ZAGREB - Generalni tajnik Interpola Jürgen Stock na ovotjednom je forumu te agencije posvećenom ucjenjivačkom zloćudnom softveru, ransomwareu, pozvao policije iz cijelog svijeta da stvore globalnu koaliciju koja će, zajedno s partnerima iz sigurnosne industrije, stati na kraj mogućoj "pandemiji" ovog tipa prijetnje. Stock je naglasio da postoje rješenja za borbu protiv ransomwarea u okviru pojedinih država.
Biden tražio od Putina da nešto učini u vezi hakerskih napada
ZAHTJEVI
Biden tražio od Putina da nešto učini u vezi hakerskih napada
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden u petak je pritisnuo ruskog predsjednika Vladimira Putina da nešto učini protiv hakerskih skupina koje iz Rusije izvode napade ucjenjivačkim softverom, objavila je Bijela kuća.
HAKOM upozorava na novu prijevaru
UPOZORENJE
HAKOM upozorava na novu prijevaru
ZAGREB - Iz HAKOM-a su obavijestili da su zaprimili veći broj prijava za primanje SMS poruka kojima je sadržaj najčešće: "Imate 1 novu govornu poštu. Za detalje posjetite...".
Coop na meti hakera: Traže 70 milijuna dolara u bitcoinima
HAKERSKI NAPAD
Coop na meti hakera: Traže 70 milijuna dolara u bitcoinima
NEW YORK - Oko 500 trgovina švedskog lanca supermarketa Coop moralo je biti zatvoreno zbog "kolosalnog" cyber napada koji je pogodio organizacije širom svijeta, a najviše u Sjedinjenim Državama.
Hakeri zahtijevaju 70 milijuna dolara za obnavljanje podataka koje posjeduju tvrtke pogođene u cyber napadima
UCJENA
Hakeri zahtijevaju 70 milijuna dolara za obnavljanje podataka koje posjeduju tvrtke pogođene u cyber napadima
WASHINGTON - Hakeri za koje se sumnja da su izvršili veliki napad zlonamernim softverom na više stotina kompanija širom sveta zatražili su kasno sinoć 70 miliona dolara za otključavanje pristupa podacima, navodi se u poruci na takozvanom "mračnom internetu".
Kako preživjeti u eri cyber-nesigurnosti?
ŠIRA SLIKA
Kako preživjeti u eri cyber-nesigurnosti?
KOLUMNA - Osim što je promijenila sve dosadašnje poslovne i životne navike, pandemija je potaknula i nešto o čemu se u posljednje vrijeme sve više piše i priča – a to su cyber napadi.
Ruski hakeri napali Litvu
HAKERSKI NAPAD
Ruski hakeri napali Litvu
PRIJE 63865 MIN
Jesu li sigurne poruke na WhatsAppu?
ZABLUDE
Jesu li sigurne poruke na WhatsAppu?
PRIJE 480521 MIN
HAKOM upozorava na novu prijevaru
UPOZORENJE
HAKOM upozorava na novu prijevaru
PRIJE 574844 MIN
Kako preživjeti u eri cyber-nesigurnosti?
ŠIRA SLIKA
Kako preživjeti u eri cyber-nesigurnosti?
PRIJE 584243 MIN
<<  <  Strana 1 od 3 . Ukupno: 69.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE