GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: osobni podaci
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
OSOBNI PODACI
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) je nakon hakerskog napada na A1 Hrvatska, u četvrtak objavila obavijest za sve korisnike tog telekoma kojima preporučuje da, ako nisu dobili obavijest da su njihovi podaci u tom napadu kompromitirani, zatraže informaciju o stanju svojih osobnih podataka.
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
OSOBNI PODACI
AZOP savjetuje korisnike A1 Hrvatska da se informiraju kod A1 o svojima podacima
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) je nakon hakerskog napada na A1 Hrvatska, u četvrtak objavila obavijest za sve korisnike tog telekoma kojima preporučuje da, ako nisu dobili obavijest da su njihovi podaci u tom napadu kompromitirani, zatraže informaciju o stanju svojih osobnih podataka.
Hakirani korisnički podaci A1 Hrvatska, bankovne kartice i računi nekompromitirani
HAKIRANJE
Hakirani korisnički podaci A1 Hrvatska, bankovne kartice i računi nekompromitirani
ZAGREB - Teleoperater A1 Hrvatska izvijestio je da je policiji u srijedu prijavio "sigurnosni incident", odnosno hakerski napad kojim je komprimitiran dio osobnih podataka dijela korisnika te mreže, no ne i informacije o bankovnim karticama i računima korisnika.
Europarlamentarci za ograničavanje moći internetskih divova
STAVOVI
Europarlamentarci za ograničavanje moći internetskih divova
ZAGREB/STRASBOURG - Nužno je ograničiti moć velikih internetskih kompanija kako bi se za mala i srednja poduzeća osiguralo pravednije tržište, ali i zaštitili korisnici, složili su se europarlamentarci u utorak u raspravi o Aktu o digitalnim tržištima.
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
KOLUMNA - Upotreba biometrijskih podataka je odavno preplavila tržište kroz različita pametna tehnološka rješenja.
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
KOLUMNA - U sklopu eSavjetovanja o izmjenama Pravilnika o sadržaju i izgledu detektivske iskaznice privatnog detektiva, Ministarstvo unutarnjih poslova prihvatilo je zahtjev za izmjene koje je udruga Hrvatski red privatnih detektiva uputilo, uz obrazloženje Centra Feralis vezano za korištenje osobnih podataka na detektivskoj iskaznici.
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
GDPR
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
KOLUMNA - Često vlada uvjerenje da osobne podatke koji su nam javno dostupni možemo nesmetano koristiti za svoje poslovne potrebe a to nije tako.
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
KOLUMNA - GDPR propisuje da poslovni subjekt može poslovati samo s usklađenim poslovnim subjektom. Zbog toga je od iznimne važnosti da upravo knjigovodstveni servisi moraju biti usklađeni.
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
GDPR
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
KOLUMNA - Osoba ne mora dokazivati svoju sumnju, objašnjavati ili navoditi stručne razloge za pritužbu, već je teret dokazivanja uvijek na subjektu protiv kojeg se pritužba podnosi.
Podružnica Deutsche Telekoma potvrdila provalu u bazu podataka u SAD-u
PROVALA
Podružnica Deutsche Telekoma potvrdila provalu u bazu podataka u SAD-u
NEW YORK - Hakeri su provalili u bazu podataka T-Mobilea, potvrdila je američka podružnica Deutsche Telekoma objavu s internetskog foruma, u kojoj se navodi i da su kompromitirani osobni podaci više od 100 milijuna korisnika.
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
GDPR
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
KOLUMNE - U GDPR terminologiji, izvršitelj obrade je fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime voditelja obrade.
GDPR: Politika privatnosti web stranice - praktični vodič
PRIVATNOST
GDPR: Politika privatnosti web stranice - praktični vodič
KOLUMNA - Za većinu konzumenata, ali i klijenata, upravo je web stranica polazna točka s kojom se upoznaje tvrtka. Bez obzira potražuje li se usluga, proizvod ili partnerski odnos web stranica sudjeluje u kreiranju općeg dojma o tvrtki i njenog imidža na tržištu.
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
GDPR
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
KOLUMNA - Danas u Hrvatskoj se može susresti široka lepeza tvrtki s obzirom na razinu usklađenosti s GDPR.
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
KAZNA
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
PARIZ - Francuski sud je u utorak kaznio IKEA-u s novčanom kaznom od 1,2 milijuna američkih dolara zbog špijuniranja svog francuskog osoblja, nakon što je najveći svjetski proizvođač namještaja proglašen krivim za neprimjereno prikupljanje podataka o svojim zaposlenicima.
GDPR: Izrečena prva kazna zbog neimenovanja predstavnika voditelja obrade
KAZNA
GDPR: Izrečena prva kazna zbog neimenovanja predstavnika voditelja obrade
KOLUMNA - Nizozemsko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka je izreklo kaznu od 525.000 eura web stranici Locatefamily.com. Pročitajte zašto je spomenuta kazna važna...
EU: Postignut dogovor o covid-putovnicama
DOGOVOR
EU: Postignut dogovor o covid-putovnicama
BRUXELLES - Europska unija postigla je u četvrtak dogovor o covid-19 certifikatima koji bi trebali pomoći otvaranju ljetnog turizma u Uniji.
GDPR u sektoru turizma: Tzv. liste za cijepljenje predstavljaju kršenje zakona
ZAŠTITA PODATAKA
GDPR u sektoru turizma: Tzv. liste za cijepljenje predstavljaju kršenje zakona
KOLUMNA - Treba imati na umu da osobni podaci u vezi sa zdravstvenim stanjem uživaju posebnu zaštitu i bitan su element privatnog života svakog pojedinca.
Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva
NADZOR
Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka izvijestila je javnost da je pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva, nastojeći utvrditi je li bilo povrede osobnih podataka na platformi Cijepise.
Evo kako će funkcionirati digitalna zdravstvena propusnica EU-a
SPAS ZA SEZONU?
Evo kako će funkcionirati digitalna zdravstvena propusnica EU-a
BRUXELLES - Europska unija planira u lipnju pokrenuti sustav digitalne zdravstvene propusnice nadajući se da će tako spasiti ovogodišnju turističku sezonu, omogućujući putnicima da dokažu da su cijepljeni ili su negativni na covid-19.
Evo kako će funkcionirati digitalna zdravstvena propusnica EU-a
SPAS ZA SEZONU?
Evo kako će funkcionirati digitalna zdravstvena propusnica EU-a
BRUXELLES - Europska unija planira u lipnju pokrenuti sustav digitalne zdravstvene propusnice nadajući se da će tako spasiti ovogodišnju turističku sezonu, omogućujući putnicima da dokažu da su cijepljeni ili su negativni na covid-19.
Povreda osobnih podataka na internetskoj stranici CijepiSe
GDPR
Povreda osobnih podataka na internetskoj stranici CijepiSe
KOLUMNA - Kada voditelj obrade izgubi kontrolu na osobnim podacima ili njihovom pristupu ili oni više nisu u njegovom posjedu, isto se označava kao gubitak osobnih podataka.
Zašto je tvrtkama važno održavati usklađenost s GDPR-om i kako to mogu postići?
GDPR
Zašto je tvrtkama važno održavati usklađenost s GDPR-om i kako to mogu postići?
KOLUMNA - Stalnu potrebu GDPR-a u poslovanju će tvrtke najbolje konkretizirati uz službenika za zaštitu podataka koji samostalno ili sa svojim timom ima sposobnost i znanje prilagoditi poslovanje tvrtke prema zahtjevima GDPR-a na najmanje invazivan način.
Digitalna zelena potvrda: Države članice postigle dogovor o tehničkim specifikacijama
DOGOVOR
Digitalna zelena potvrda: Države članice postigle dogovor o tehničkim specifikacijama
BRUXELLES - Mjesec dana nakon prijedloga Komisije o digitalnoj zelenoj potvrdi, predstavnici država članica koje sudjeluju u mreži e-zdravstva postigli su dogovor o smjernicama u kojima se opisuju glavne tehničke specifikacije za provedbu sustava. To je ključan korak za uspostavu infrastrukture na razini EU-a.
GDPR: Što znači nedavna kompromitacija osobnih podataka korisnika Facebooka i LinkedIna?
OSOBNI PODACI
GDPR: Što znači nedavna kompromitacija osobnih podataka korisnika Facebooka i LinkedIna?
KOLUMNA - Važno je shvatiti da u digitalnom okruženju privatnost u smislu tradicionalnog shvaćanja tog pojma nestaje i da svaki podatak koji smo podijeli može završiti u neželjenim rukama ili pak postati javni.
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
PRIJE 383456 MIN
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
PRIJE 419545 MIN
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
PRIJE 452612 MIN
<<  <  Strana 1 od 3 . Ukupno: 55.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE