GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: voditelj obrade
Što znači pravo na informiranost i kako to izgleda u poslovnoj praksi?
GDPR
Što znači pravo na informiranost i kako to izgleda u poslovnoj praksi?
KOLUMNA - Pravo na informiranost u osnovi znači da imamo pravo znati određen set informacija o obradi naših osobnih podataka.
AZOP izrekao energetskoj tvrtki novčanu kaznu od 940.000 kuna, pročitajte objašnjenje zašto
KAZNA
AZOP izrekao energetskoj tvrtki novčanu kaznu od 940.000 kuna, pročitajte objašnjenje zašto
KOLUMNA - Osoba koja je točila gorivo na benzinskoj postaji zatražila je pristup svojim podacima a što je uključivalo kopiju snimke nadzorne kamere jer je bila nezadovoljna mjerenjem potrošnje natočenog goriva.
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
PODACI
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
KOLUMNA - Većina korisnika zna malo ili gotovo ništa o privatnosti na društvenim mrežama, pa se zaprepaste činjenicom da sve što su ikad napisali na internetu negdje ostaje pohranjeno ili da sadržaj koji izbrišu može i dalje postojati u pričuvnim kopijama.
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
GDPR
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
KOLUMNA - Često vlada uvjerenje da osobne podatke koji su nam javno dostupni možemo nesmetano koristiti za svoje poslovne potrebe a to nije tako.
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
KOLUMNA - GDPR propisuje da poslovni subjekt može poslovati samo s usklađenim poslovnim subjektom. Zbog toga je od iznimne važnosti da upravo knjigovodstveni servisi moraju biti usklađeni.
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
GDPR
Važnost GDPR sporazuma u poslovanju tvrtke
KOLUMNE - U GDPR terminologiji, izvršitelj obrade je fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime voditelja obrade.
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
GDPR
Tri znaka da tvrtka ne posluje u skladu s GDPR
KOLUMNA - Danas u Hrvatskoj se može susresti široka lepeza tvrtki s obzirom na razinu usklađenosti s GDPR.
GDPR: Izrečena prva kazna zbog neimenovanja predstavnika voditelja obrade
KAZNA
GDPR: Izrečena prva kazna zbog neimenovanja predstavnika voditelja obrade
KOLUMNA - Nizozemsko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka je izreklo kaznu od 525.000 eura web stranici Locatefamily.com. Pročitajte zašto je spomenuta kazna važna...
GDPR: Što tvrtke mogu očekivati u postupku nadzornog tijela zbog kršenja uredbe?
KRŠENJE PRAVILA
GDPR: Što tvrtke mogu očekivati u postupku nadzornog tijela zbog kršenja uredbe?
KOLUMNA - Iako novčano kažnjavanje nije nikada samo sebi svrha, u prirodi pojedinca je sposobnost mijenjanja razmišljanja i navika kada se za određenu zakonsku normu propišu visoke novčane kazne.
Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva
NADZOR
Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka izvijestila je javnost da je pokrenula nadzor nad Ministarstvom zdravstva, nastojeći utvrditi je li bilo povrede osobnih podataka na platformi Cijepise.
Povreda osobnih podataka na internetskoj stranici CijepiSe
GDPR
Povreda osobnih podataka na internetskoj stranici CijepiSe
KOLUMNA - Kada voditelj obrade izgubi kontrolu na osobnim podacima ili njihovom pristupu ili oni više nisu u njegovom posjedu, isto se označava kao gubitak osobnih podataka.
GDPR: Evo zašto je kažnjen Booking.com
POVREDA OSOBNIH PODATAKA
GDPR: Evo zašto je kažnjen Booking.com
KOLUMNA - Iako su voditelji obrade i izvršitelji obrade odgovorni za uspostavljanje primjerenih mjera za sprečavanje povreda, reagiranje na njih i njihovo otklanjanje, postoje određene praktične mjere koje bi trebalo poduzeti u svim slučajevima.
GDPR: Što sve trebate znati kad zahtijevate pravo na pristup osobnim podacima?
PODACI
GDPR: Što sve trebate znati kad zahtijevate pravo na pristup osobnim podacima?
KOLUMNA - Pravo na pristup osobnim podacima je jedno od temeljnih prava svakog građanina zajamčeno Općom uredbom.
Objava fotografija iz ugostiteljskih objekata i GDPR
MEDIJI I GDPR
Objava fotografija iz ugostiteljskih objekata i GDPR
KOLUMNA - Prije svega treba razgraničiti da neće uvijek biti isti zakonit temelj sukladno GDPR za objavu fotografije od strane medijske kuće i za objavu fotografije od strane nemedijskog portala ili ugostitelja.
GDPR u praksi: Evo zašto je izrečena novčana kazna zaštitarskoj tvrtki u Hrvatskoj
ZAŠTITA PODATAKA
GDPR u praksi: Evo zašto je izrečena novčana kazna zaštitarskoj tvrtki u Hrvatskoj
KOLUMNA - Zaposlenik zaštitarskog društva, koje obavlja poslove tehničke i fizičke zaštite, snimio je mobilnim uređajem snimku videonadzora s nadzornog ekrana te je podijelio s trećom osobom, nakon čega je snimka dospjela na društvene mreže i u medije.
Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka u zdravstvenim ustanovama?
SLUČAJ PULA
Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka u zdravstvenim ustanovama?
KOLUMNA - Nedavno smo u priopćenju za javnost Opće bolnica Pula mogli pročitati kako se ističe da je "svaki korisnik (zaposlenik) osobno odgovoran za podatke pacijenata", a to nije moglo proći nezapaženo stručnjacima za privatnost i zaštitu osobnih podataka.
Što se dogodi kada se videonadzor nezakonito koristi? Preporuke za utvrđivanje legitimnog interesa
ZAŠTITA PODATAKA
Što se dogodi kada se videonadzor nezakonito koristi? Preporuke za utvrđivanje legitimnog interesa
KOLUMNA - Njemačko nadzorno tijelo izreklo je kaznu u iznosu od 10,4 milijuna eura trgovini računalne opreme poznate pod nazivom NBB (notebooksbilliger.de AG) zbog nezakonitog korištenja sustava videonadzora.
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
KOMENTAR - Andrija nije dio perfidnog plana ukidanja demokracije, nego samo još jedan dokaz zanemarivanja zaštite podataka u hrvatskom zdravstvu i šire.
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
PRIJE 453549 MIN
GDPR: Evo zašto je kažnjen Booking.com
POVREDA OSOBNIH PODATAKA
GDPR: Evo zašto je kažnjen Booking.com
PRIJE 712720 MIN
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
PRIJE 1207301 MIN
<<  <  Strana 1 od 1 . Ukupno: 18.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE