GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aco Petrović blizu klupe Splita

Aco Petrović blizu klupe Splita
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
SPLIT - Aleksandar Aco Petrović je trenerska bomba, koja se očekuje na Gripama. S proslavljenim košarkašem i stručnjakom je praktički sve dogovoreno, on će preuzeti kormilo Splita do kraja ove sezone pod jednim, jedinim uvjetom, a to je da mu u petak Košarkaški savez Brazila izda dopuštenje za ovaj kratki izlet.

Kao što se zna Petrović je od kraja 2017. godine izbornik Brazila i ostat će na toj funkciji, vodit će Brazil u kvalifikacijama za Olimpijske igre, što će se igrati u Splitu krajem lipnja. On je i sada bio u Brazilu, trebao je voditi reprezentaciju u posljednjem „prozoru“ za AmeriCup 2022. godine (prvenstvo Amerika), ali im je zabranjen ulaz u Kolumbiju (Cali) zbog zdravstvenih restrikcija uvedenih oko korona virusa. Brazil se već plasirao sa sve četiri pobjede, odgođene utakmice s Panamom i Paragvajom će se nadoknaditi, ne zna se kada.

Uglavnom, Aco Petrović je voljan i željan preuzeti Split, razgovarao je sa čelnicima kluba i s njima je brzo sve usuglasio. Preostalo je, dakle, da se Petrović čuje s prvim ljudima brazilske federacije, Manoelom Cidom Castrom i Carlosom Robertom Fontenelleom. Ako oni upale zeleno svjetlo, eto Petrovića na Gripama već za vikend. S nekim od igrača Žutih već se čuo, opipao je puls i po svemu sudeći, reakcije su pozitivne.

Prije trinaest godina Petrović je, tada kao trener Zadra, uskratio Splitu mogućnost za osvajanje titule prvaka Hrvatske. U finalu doigravanja, u petoj i presudnoj utakmici, ujedno posljednjoj u Jazinama prije preseljenja na Višnjik, Zadar je slavio, rezultat je bio 89:65. Kako je Petrović kao trener osvojio i više titula prvaka s Cibonom, jasno je što mu se pruža u Splitu. Kompletirati hat-trick, biti prvak s tri najveća hrvatska kluba.

Split se u srijedu sporazumno razišao s Ivicom Skelinom, Nadzorni odbor je procijenio da momčad u kojoj je trenutno sedam reprezentativaca (Pavle Marčinković, Roko Leni Ukić, Marin Marić, Antonio Vranković, Toni Perković – Hrvatska, Marko Luković – Srbija i Sani Čampara – BiH; plus Luka Babić i ozlijeđeni Blaž Mesiček i Ilija Đoković) može bolje od aktualnih rezultata. Žuti su nakon iznenađujuće dobrog starta u ABA ligi (omjer 3-3) doživjeli deset poraza u posljednjih 11 utakmica, u prvenstvu Hrvatske imaju pet poraza (tri od autsajdera Sonika, Šibenke i Zaboka), dok su u finalu Kupa izgubili od Zadra u Omišu. Da se razumijemo, taj poraz od Zadra nakon što ih 17 godina nije bilo u finalu, nije sam po sebi razlog za smjenu Skelina. Nadzorni odbor na čelu s Domagojem Maroevićem je odlučio prodrmati Gripe od temelja shvativši da Zadar i Cibona u ovakvom kontekstu mogu steći veliku psihološku prednost u odnosu na njih. I zato su u potrazi za trenerom zaključili da je Aco Petrović idealna osoba, koja svojom zaraznom energijom može preokrenuti tijek događaja.

Petroviću se ideja svidjela, pritom nije bilo previše razgovora oko uvjeta i trajanja ugovora. Zajednička je želja osvojiti titulu prvaka i ostalo je samo čekati odgovor iz Brazila. Petrović mora uvjeriti poslodavce da angažman sa Splitom neće naštetiti reprezentaciji Brazila, uostalom, bit će u gradu u kojem će se igrati olimpijske kvalifikacije za Tokio. Smetnji ne bi smjelo biti, jer eventualna peta utakmica finala prvenstva Hrvatske igrat će se 9. lipnja, čak dvadeset dana prije početka kvalifikacijske skupine u Splitu. Dakle, Aco može i otići na okupljanje reprezentacije u Brazil (ako će okupljanje biti tamo, igrači su mu raštrkani od Europe do SAD-a) i odraditi s njima pripreme.

Tagovi: Aleksandar Petrović, KK Split, Ivica Skelin, Brazil, Pavle Marčinković, Roko Leni Ukić, Marin Marić, Antonio Vranković, Toni Perković
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE