GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aco Petrović preuzeo Scavolini

Aco Petrović preuzeo Scavolini
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2021 / 13:09
Autor: SEEbiz / tportal
PESARO - Aleksandar Petrović (62) novi je trener Pesara, potvrdio je talijanski košarkaški prvoligaš klub na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski izbornik i nekadašnji trener Cibone, Cedevite i Zadra Aleksandar Petrović (62) novi je trener Pesara. Na klupi talijanskog košarkaškog prvoligaša naslijedio je još jednog bivšeg hrvatskog izbornika, Jasmina Repešu koji je Pesaro vodio prošle sezone, piše tportal.

Petroviću će ovo biti novi izazov nakon što s reprezentacijom Brazila nije izborio plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Ujedno Aci ovo nije prvi boravak u Pesaru, na mjesto sreće vratio se nakon čak 33 godine. Naime, u sezoni 1987./'88. Aco Petrović je bio član momčadi koja je osvojila naslov prvaka Italije, prvi u klupskoj povijesti. Pesaro je drugi i posljednji naslov prvaka osvojio u sezoni 1989./'90., a i dva je puta osvajao i talijanski Kup (1985., 1992.).

Aco je na predstavljanju dočekan s velikim nadama...

- Oduvijek sam bio navijač Pesara, još od 1988. godine. Sretan sam i zahvaljujem obitelji Beretta što su mi ovo omogućili. Smatram da mogu puno pružiti ovoj ekipi, cilj je igranje u Europi sljedeće sezone. Želimo pobjeđivati, ali tako da publici pružimo odlične igre. Volio bih, kada pandemija završi, otvoriti vrata dvorane za javnost da prisustvuju treninzima. Za mene je ključna riječ ‘zabava’', kazao je Aco Petrović i dodao:

- Meni je bitno da svi budemo kao jedna obitelj, nužno je da stvorimo dobru kemiju unutar kluba. Moj stručni stožer činit će pomoćni treneri Bruno Savignani i Luca Pentucci i kondicijski trener Roberto Venerandi.

Petrović je ovime postao treći hrvatski trener u povijesti Pesara - još početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća na klupi talijanskog kluba dvije sezone proveo je Petar Skansi, a prošle sezone tu ulogu imao je Jasmin Repeša koji će u novoj sezoni voditi Fortitudo iz Bologne.

Tagovi: Aco Petrović preuzeo Scavolini, Jasmin Repeša, Aleksandar Petrović, Cibona, Petar Skansi
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE