GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ademi na izlaznim vratima

Ademi na izlaznim vratima
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Dinamov kapetan, 29-godišnji Arijan Ademi, ima ponudu španjolskog prvoligaša Huesce.

Uzeo je time-out za razmišljanje o mogućnosti odlaska na Pireneje, ne želeći se o tome izjasniti sve dok Dinamo ne odigra sudbonosnu utakmicu s Estoncima za plasman u Europsku ligu. No jasno je da Ademi i te kako razmišlja i o Huesci, ali i o svojoj budućnosti u Dinamu, Dinamu koji ni izbliza nije slika onoga kluba i one silovite momčadi koja je Europom jurišala prije godinu dana.

Huesca je Ademija željela sredinom ljeta, ali on je tada tu ponudu glatko odbio. Ljetos je još sanjao o Dinamu u Ligi prvaka, nasuprot borbi za ostanak u španjolskoj ligi, a naravno i primanjima koja ga nisu mogla pokrenuti iz Zagreba. Uostalom, jednom je već odbio sjajnu ponudu iz Emirata, pokazujući tada ne samo lojalnost Dinamu, nego i otpor prema šupljini arapskih milijuna. Oni ga ne bi mogli usrećiti ako nisu začinjeni ozbiljnim natjecateljskim nabojem i zanosom. A toga u pustinji nema...

Španjolska je, pak, druga priča. Pa iako Huesca nije klub s blistavom prvoligaškom perspektivom, iako je riječ o malome gradu s nešto više od 50 tisuća stanovnika, Primera je uvijek Primera. Je li primamljivije igrati protiv Real Madrida, Barcelone, Atlética i Seville ili protiv Gorice, Belupa, lokosa ili Varaždina?

Uostalom, Ademi se bliži tridesetoj i možda je ovo baš prilika za iskorak u karijeri. Istina, možda dugogodišnji Dinamov kapetan zaslužuje bolje od male Huesce, ali isto tako – možda je kapetan Dinama zaslužio i bolji Dinamo. Dinamo koji ne ispada od Mađara, Dinamo koji je svojom izvedbom magnetski privlačan i neodoljiv, a ne kilav i bezličan, Dinamo koji neće rasprodati sve što vrijedi, nego će opet graditi veliku momčad. A to se u ovom trenutku i ne nazire.

Tagovi: Arijan Ademi, Dinamo, Huesca
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE