GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ademi vodi Dinamo prema naslovu

Ademi vodi Dinamo prema naslovu
GOL ZA TIULU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2022 / 21:11
Autor: SEEbiz
VELIKA GORICA - Nogometaši Dinama došli su do teško izborene 1-0 pobjede na gostovanju kod Gorice koja ih je približila obrani naslova prvaka Hrvatske.

Pobjedu Dinamu, baš kao i na nedavnom gostovanju kod Rijeke, donio je kapetan Arijan Ademi pogotkom u 85. minuti.

Kako nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica završila bez pogodaka, a Osijek je još u subotu poražen u Rijeci, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 69 bodova, pet više od Osijeka te šest više od Hajduka.

Povratak Ante Čačića na Dinamovu klupu nakon deset godina nije riješio problem Dinamove neefikasnosti. U odnosu na prethodnika Željka Kopića, Čačić je odlučio Brunu Petkovića zamijeniti Komnenom Andrićem i upravo je srbijanski centarfor imao najbolju Dinamovu priliku u prvom poluvremenu dvoboja u Velikoj Gorici.

Andrić je u 19. minuti dobio odličnu loptu u prostor, izašao pred domaćeg vratara Dominika Kotarskog, dobro pucao, ali je čuvar mreže Gorice još bolje reagirao te obranio taj udarac.

Dinamo je do vodstva mogao doći već u 10. minuti, kad je gorička obrana bila izigrana, ali je udarac Luke Ivanušeca završio u bloku, na odbijenu loptu natrčao je Arijan Ademi i pucao pod gredu, ali je Kotarski obranio. Isti je ishod bio i u 32. minuti, kad je pucao Emreli, a vratar Gorice još jednom spriječio lidera prvenstva da dođe do vodećeg pogotka.

Gorica je rijetko imala loptu u nogama, ali su domaći igrači znali doći do zadnje trećine u izglednoj poziciji. Ono što im je nedostajalo, bili su završni udarci ili dodavanja koja bi ih dovela u izgledne situacije.

Istu sliku gledali smo i u nastavku utakmice.

U 55. minuti je spremnost Kotarskog testirao Mislav Oršić iz slobodnog udarca sa 30-ak metara. Na vrlo zahtjevan udarac vratar Gorice je ponovno dobro reagirao. Oršić je u 70. minuti dobio loptu na 17 metara, potegnuo pod gredu, no Kotarski je ponovno pokazao sjajne reflekse.

Bolju priliku od one koju je imao Mislav Oršić u 83. minuti teško je i zamisliti. S lijeve strane je ubacio Petar Bočkaj. Lopta je padala na pet metara kod suprotne vratnice, na nju je natrčao Oršić, pucao iz prve, ali je Kotarski stilom rukometnog vratara obranio nogom.

U 85. minuti ni svemogući Kotarski nije mogao spriječiti pogodak, koji je postigao Dinamov kapetan Arijan Ademi. Dugačka akcija gostiju koja je počela od Bočkaja, dovela je loptu do Tolića na 20-ak metara, koji ju je uspio podići i prebaciti za Ademija. Ademi je ušao u kazneni prostor i lobao istrčalog Kotarskog. Lopta je pogodila vratnicu i odbila se u polje, ali prvi je na njoj ponovno bio Ademi i iz drugog pokušaja ju pospremio u mrežu.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Strijelac: 0-1 Arijan Ademi (85)

Tagovi: Arijan Ademi, Dinamo, mislav Oršić, Petar Bočkaj, Dominik Kotarski
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE