GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advocaat se ponovo vratio iz mirovine

Advocaat se ponovo vratio iz mirovine
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 08:50
Autor: SEEbiz / H
DEN HAAG - Nizozemski trener Dick Advocaat vratio se iz mirovine preuzevši za ostatak sezone nizozemskog drugoligaša ADO Den Haag.

Ovaj 75-godišnjak, koji je već nekoliko puta najavio da se povlači iz trenerskog posla, zamijenit će u klubu bivšeg napadača Liverpoola Dirka Kuyta, koji je otpušten ovaj tjedan, nakon nekoliko mjeseci na svom prvom trenerskom poslu.

Advocaat, čiji je pobjednički rekord kao nizozemski izbornik prošlog vikenda srušio Louis van Gaal na Svjetskom prvenstvu, započeo je svoju igračku karijeru u Den Haagu, ali nikada nije bio trener tog kluba. Den Haag je ispao iz Prve lige prije dvije sezone, a u prošloj mu je sezoni malo nedostajalo da se vrati u prvu ligu. Izgubio je u sudačkoj nadoknadi u doigravanju za promociju. Klub je pod vodstvom Kuyta pao na 17. mjesto u Drugoj ligi s 20 momčadi.

Advocaat je tri puta bio trener Nizozemske te reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije, Srbije i Iraka u trenerskoj karijeri dugoj više od 40 godina. Među klubovima koje je vodio su PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Moenchengladbach i Sunderland.

Tagovi: Dick Advocaat, Dirk Kuyt, ADO Den Haag
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE