GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AEK žestoko odgovorio predsjedniku HNS-a

AEK žestoko odgovorio predsjedniku HNS-a
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2023 / 10:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - AEK pred današnju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Dinama, koja se od 20 sati igra na Maksimiru, odbija svaki prijateljski i protokolarni kontakt s Dinamom. Otkazao je aktivnosti koje su inače uobičajene, kao što su zajednička večera ili ručak vodstva klubova.

Isto je napravio i prošlog tjedna, pred neodigranu utakmicu istih suparnika u Ateni. Razlog za takvo ponašanje uprave grčkog prvaka je što je od posljedica sukoba navijača AEK-a s jedne te navijača Dinama i Panathinaikosa s druge strane preminuo navijač AEK-a. Zato je UEFA prvu utakmicu, koja se prošlog tjedna trebala igrati u Ateni, odgodila za ovu subotu. Odnosno, Dinamo i AEK su prisilno, zbog tragedije, zamijenili domaćinstva.

Vodstvo AEK-a je i u Ateni demonstrativno napustilo sastanak s Dinamom, a u Zagrebu se ponašaju onako kako su ranije najavili da će raditi zbog, kako kažu, tugovanja za poginulim navijačem. U tom skladu su vizuali kluba na svim službenim platformama - AEK je službeno "u crnini". Na to je reagirao Marijan Kustić, predsjednik HNS-a. On je u pismu kolegama iz Grčkog nogometnog saveza molio Grke da pokušaju utjecati na AEK kako bi se prestao neprimjereno ponašati prema Dinamu. U pismu piše:

"Dopustite mi da još jednom izrazim naše žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Ateni prošloga tjedna te vas molim da prenesete naše izraze najdublje sućuti obitelji preminulog Michalisa Katsourisa. Razumijemo da su emocije snažne nakon takvog incidenta sa smrtnom posljedicom, no pozivamo na smirenu i racionalnu reakciju i komunikaciju između svih dionika.

Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji. Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Tagovi: AEK Atena, Bad Blue Boys, Dinamo. Marijan Kustić, Hrvatski nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE