GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aguero za oproštaj od Cityja dobio mural, a najavljen je i spomenik

Aguero za oproštaj od Cityja dobio mural, a najavljen je i spomenik
POČAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2021 / 11:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
MANCHESTER - Sergio Aguero na kraju sezone odlazi iz Manchester Cityja.

Njegov klub večeras protiv Evertona igra zadnje kolo Premiershipa, a to će ujedno biti i posljednja Argentinčeva utakmica na Etihadu za klub u koji je došao 2011. godine iz Atletico Madrida.

Agüero je u deset velikih sezona osvojio pet naslova prvaka, jedan FA kup te šest Liga kupova i ostat će zapamćen kao najveći igrač toga kluba u povijesti. U 388 utakmica zabio je čak 258 golova uz 73 asistencije, a 29. svibnja protiv Chelseaja u Portu ima priliku osvojiti i Ligu prvaka.

City sprema veliki oproštaj svojem sjajnom strijelcu. Na Twitteru je objavio njegovu fotografiju sa svim trofejima koje je osvojio, a u dijelu grada koji pripada Cityju osvanuo je i golemi mural. Na njemu je Agüero oslikan kako slavi epski gol u 94. minuti utakmice protiv QPR-a u zadnjem kolu Premiershipa 2012. godine, kojim je Cityju donio naslov prvaka nakon 44 godine.

City je u gradu predstavio i mozaik s likom 32-godišnjeg Argentinca koji se nalazi ispred Cityjeva trening-centra. Klub je naručio i spomenik u Argentinčevu čast, a on bi se također trebao nalaziti u dijelu grada koji naginje prema Cityju.

Agüero bi karijeru trebao nastaviti u Barceloni s kojom je navodno u poodmaklim pregovorima. Na Nou Camp će doći kao slobodan igrač, a ugovor bi trebao potpisati do 2023. godine. Prije nego što je došao u City, Agüero je za Atletico Madrid u 230 utakmica zabio 100 golova.

Tagovi: Sergio Aguero, Manchester City, Barcelona, Atletico Madrid, Pep Guardiola
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE