GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Al Sadd popustio, Xavi preuzima Barcelonu

Al Sadd popustio, Xavi preuzima Barcelonu
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2021 / 13:44
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Katarski klub Al Sadd napokon je dogovorio sve uvjete s Barcelonom i više nema prepreka da Xavi Hernandez preuzme trenersko kormilo katalonskog velikana.

Al Sadd je posljednjih dana odugovlačio pregovore, no dogovor je napokon postignut i legenda Barcelone se vraća na Camp Nou. No, ovoga puta ne kao igrač, već kao trener.

"Klub je pristao na transfer Xavija u Barcelonu nakon plaćanja klauzule predviđene ugovorom. S Barcelonom smo dogovorili praktičnu suradnju u budućnosti, Xavi je važan dio povijesti Al Sadda. Želimo mu sve uspjehe u sljedećoj fazi karijere," objavio je katarski klub.

Da je dogovor između klubova blizu bilo je jasno još sinoć kada se Xavi oprostio s igračima priznavši im kako će biti novi trener "Blau Grane".

"Xavi nas je prije nekoliko dana obavijestio o svojoj želji da ode u Barcelonu, zbog kritične faze kroz koju klub u njegovom gradu prolazi. Mi to razumijemo i odlučili smo da mu ne stanemo na put. Uvijek će biti dobrodošao u Dohi sa svojom obitelji i naša će se veza nastaviti," dodali su iz kluba.

Xavi će za kormilom Barcelone naslijediti Ronalda Koemana koji je nakon serije loših rezultata dobio otkaz.

Xavi je u dresu Barcelone sakupio 767 nastupa postigavši 85 golova. S Barcom je osvojio čak 25 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, te osam titula španjolskog prvaka.

Igračku karijeru je zaključio u svibnju 2019. godine u dresu Al Sadda nakon čega je preuzeo vođenje katarskog kluba.

Barcelona se trenutačno nalazi na devetom mjestu Primere sa 16 bodova, devet manje od lidera Real Sociedada.

Tagovi: Xavi Hernandez, Barcelona, Al Sadd, Ronald Koeman
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE