GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alcaraz u epskom dvoboju srušio i Đokovića

Alcaraz u epskom dvoboju srušio i Đokovića
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2022 / 22:11
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Dan nakon što je ostvario svoju prvu pobjedu u dvobojima s Rafaelom Nadalom, nova španjolska teniska senzacija, 19-godišnji Carlos Alcaraz u epskom je dvoboju sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) svladao prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i plasirao se u finale turnira Masters 1000 serije u Madridu.

Dvoboj je sjajnih poteza, nabijen silnim emocijama, trajao tri sata i 35 minuta u kojima su svi ljubitelji tenisa mogli uživati.

Alcaraz je bio bolji na početku dvoboja i prednost stvorenu 'breakom' u prvom gemu držao sve do osmog gema, u kojem je Đoković konačno uspio oduzeti servis suparniku, nakon što je imao nekoliko nerealiziranih prilika. Odluka o prvom setu pala je u 'tie-breaku', u kojem je Đoković poveo sa 6-2, ali je Alcaraz spasio tri set-lopte, no na četvrtu ga je svjetski 'broj 1' natjerao na pogrešku.

Nošen glasnom podrškom s tribina ispunjenog stadiona Manolo Santana, 19-godišnji Španjolac je uspio doći u priliku osvojiti drugi set, nakon što je u devetom gemu izvukao 15-40, a u 12. gemu došao do 0-40 i tri set-lopte. Đoković je spasio jednu, no Alcaraz je meč odveo do trećeg seta.

U njemu je Alcaraz propustio tri prilike za 'break' u četvrtom, još dvije u šestom gemu, da bi i sam spasio jednu u sedmom gemu. No, u desetom gemu se Đoković našao suočen s meč-loptom. Njegov odgovor je bio - as.

Odluka o pobjedniku ostavljena je za 'tie-break'. U njemu je Alcaraz poveo 2-0 i natjerao Đokovića da stalno hvata rezultatski zaostatak. Pri vodstvu Španjolca 5-4 srpski tenisač je izgubio poen na servisu i tako je Alcaraz stigao do nove dvije meč-lopte. Na prvu nije uspio vratiti Đokovićev servis, ali je na drugu pripremio poen i neobranjivom paralelom došao do svoje prve pobjede protiv aktualnog 'broja 1' u karijeri.

Alcaraz će u svom prvom madridskom finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala koje je na rasporedu kasnije večeras, a u kojem se sastaju branitelj naslova Nijemac Alexander Zverev i Grk Stefanos Tsitsipas.

Tagovi: Carlos Alcaraz, Novak Đoković
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE