GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfred Schreuder novi trener Ajaxa

Alfred Schreuder novi trener Ajaxa
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2022 / 17:33
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - Nizozemski nogometni velikan Ajax pronašao je zamjenu za Erika ten Haga koji ide u Manchester United. Od iduće sezone "Kopljanike" će voditi dosadašnji trener Club Bruggea Nizozemac Alfred Schreuder (49).

Ajax je potpisao dvogodišnji ugovor s 49-godišnjim Schreuderom, koji je s Club Bruggesom na korak do osvajanja naslova prvaka Belgije.

Schreuder je bio pomoćnik Ten Hagu u Ajaxu 18 mjeseci, te Ronaldu Koemanu u Barceloni prošle sezone. Tijekom karijere je trenirao Twente i Hoffenheim, a Bruggeu vodi od siječnja ove godine umjesto Philippea Clementa koji je preuzeo Monaco.

"Velika je čast postati Ajaxovim trenerom. To je prilika koju sam prihvatio s obje ruke. Volio bih osvojiti trofeje u Amsterdamu s momčadi koja igra atraktivan nogomet. Uz dobru ravnotežu iskusnih vrhunskih igrača i mnogih sjajnih talenata," kazao je za web stranicu Ajaxa.

"Međutim, prvo želim uspješno završiti sezonu s Club Bruggeom. Učinit ću sve što mogu da se to dogodi," dodao je.

Ajax je u srijedu i matematički osigurao 36. naslov prvaka u svojoj bogatoj povijesti, dok Club Brugge dva kola prije kraja prvenstva ima tri boda više od Royale Union Saint-Gilloisea.

"Alfreda znamo kao taktički jakog trenera s dobrim i raznovrsnim načinima treninga. Posljednjih je godina stekao iskustvo kao glavni trener i kao pomoćni trener u vrhunskim klubovima u raznim zemljama i natjecanjima. U njega imamo puno povjerenje da će nastaviti na putu koji smo odabrali u Ajaxu posljednjih godina," istaknuo je direktor kluba Edwin van der Sar.

Tagovi: Alfred Schreuder, Ajax, Erik Ten Hag, Club Brugge
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE