GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anadolu Efes prvi put prvak Europe

Anadolu Efes prvi put prvak Europe
EUROLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2021 / 22:58
Autor: SEEbiz / H
KOLN - Košarkaši Anadolu Efesa osvojili su naslov europskog prvaka, oni su u finalu završnog turnira u Koelnu svladali Barcelonu sa 86-81 (15-22, 24-14, 26-22, 21-23).

Anadolu Efes su do povijesnog uspjeha predvodili Vaslije Micić sa 25 i Shane Larkin sa 21 košem, dok je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon za 28:31 minuta provedenih u igri ubacio četiri poena (šut za dva 2-4, trica 0-3) uz tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Kod Barcelone najučinkovitiji su bili Cory Higgins sa 23 i Kyle Kuric sa 18 pogodaka, dok je Brandon Davies dodao 17 ubačaja uz 11 skokova.

Iako je Barcelona bolje krenula u susret te početkom druge četvrtine imala i 10 koševa prednosti (25-15), Anadolu Efes je već do poluvremena stigao do prednosti (39-36), a trećoj se četvrtini odvojio na najvećih 10 razlike (65-55).

No, Barcelona se nije predavala te je četiri minute prije kraja stigla do poravnanja na 72-72. Ipak, turski je sastav u svoim redovima imao raspoložene Vasilija Micića i Shanea Larkina koji su efektnim prodorima pod obruč i polaganjima odveli Anadolu Efes do prednosti 83-76 pola minute prije kraja.

Ovo je prvi naslov europskog prvaka za Anadolu Efes do kojega je stigao u svom drugom nastupu u finalu, prije dvije godine je izgubio od moskovskog CSKA.

Barcelona je, pak, ostala na dva osvojena naslova (2003, 2010) i nakon svog osmog nastupa u finalu.

Ranije u nedjelju treće je mjesto zauzeo Armani Exchange 83-73 (20-23, 20-11, 20-23, 23-16) pobjedom protiv CSKA. Vladimir Micov i Sergio Rodriguez ubacili su po 14 koševa za Armani, dok je Tornike Šengelia postigao 18 poena za CSKA.

Tagovi: Anadolu Efes, Kruno Simon, Vaslije Micić, Cory Higgins, Kyle Kuric, Shane Larkin
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE