GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti napušta klupski nogomet nakon Reala

Ancelotti napušta klupski nogomet nakon Reala
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 14:47
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Uoči uzvratnog dvoboja polufinala Lige prvaka, u kojem će Real Madrid u srijedu na Santiago Bernabeuu pokušati uloviti gol zaostatka (3-4) protiv Manchester Cityja, 62-godišnji trener "kraljevskog kluba" Carlo Ancelotti najavio je da će mu ovo biti posljednji trenerski posao u nekom klubu.

“Da, nakon Reala ću vjerojatno prestati”, izjavio je trofejni talijanski stručnjak za Amazon Prime, ali odmah dodao: “Ako me klub želi zadržati još deset godina, onda ću biti trener još deset godina.”

U 26 godina bavljenja trenerskim poslom, koji je započeo na klupi Reggiane, Ancelotti je mijenjao klubove 11 puta, a svoj drugi mandat u Realu započeo je prošlog ljeta nakon što je dvije godine vodio Everton.

Real je četiri kola prije kraja Španjolskog prvenstva osigurao naslov prvaka Španjolske, što je Ancelottiju peti nacionalni naslov u trenerskoj ulozi. Prvak države je još bio s Milanom, Chelseajem, PSG-om i Bayernom, a ukupno je osvojio 22 trenerska trofeja, među kojima istaknuto mjesto imaju tri trijumfa u Ligi prvaka – dva s Milanom i jedan s Realom.

Talijan je rekao da bi se u budućnosti želio više posvetiti svojim unucima, ići na putovanja sa suprugom i posjetiti mjesta na kojima još nije bio.

“Mnogo je takvih mjesta. Nikada nisam bio u Australiji. Nikada nisam bio u Rio de Janeiru. Kad prekinem trenersku karijeru, bit će mnogo toga što ću moći raditi”, rekao je Ancelotti koji je ostavio otvorenom mogućnost da preuzme posao izbornika u nekoj od reprezentacija.

“Da, možda bih mogao biti izbornik, ali prerano je za to. Sigurno to neće biti za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. No za četiri godine, zašto ne?”, zaključio je 62-godišnji Talijan koji je postao najstariji trener u povijesti španjolske La Lige s osvojenim naslovom prvaka.

Tagovi: Carlo Ancelotti, Real Madrid, Luka Modrić, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE