GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antolić: Jedino normalno je da pobijedi Barišić

Antolić: Jedino normalno je da pobijedi Barišić
BITKA ZA DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2023 / 14:54
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Bivši policajac, Krešimir Antolić, u Dinamo je stigao 2013. godine na poziciju direktora sigurnosti, prije svega kako bi vrhušku kluba, na čelu s braćom Mamić, pa i aktualnog predsjednika Mirka Barišića, štitio od sve glasnijih i nezadovoljnijih navijača.

Imao je Antolić zadatak sastavljati crne liste, a sve u dosluhu s bivšim kolegama, samo kako bi Zdravko Mamić iz svečane lože mogao u miru gledati utakmice. Za sve ostalo brinule su druge službe, jer evidentno je bilo da se kriminal nije želio raskrinkati. No, bilo je instrukcija iz međunarodne zajednice, pa su se ipak morale provesti istrage, i utvrđeno je kako se sada odbjegli Mamić okoristio iz Dinamove blagajne sa stotinama milijuna kuna.

Sve do pravomoćne presude Zdravku Mamiću, Antolić je u Dinamu nastupao kao čovjek iz sjene i drugog plana, a onda je 2016. godine ušao u Upravu kluba, a nakon Mamićeva bijega u BiH postao je sve važnija figura u zagrebačkom klubu.

Iako je sudski dokazano da su Mamići godinama šakom i kapom uzimali iz Dinama, aktualna uprava ih se nikad nije odrekla. A upravo je Antolić bio najglasniji u toj obrani.

'Bili bismo potpuno neodgovorni i pogrešni ljudi da se odreknemo Zdravka Mamića i njegovih znanja i nemojmo dovoditi u pitanje da je on osmislio projekt ovakvog Dinama i stajao na njegovom čelu', objašnjavao je Antolić 2019. godine.

No, sada su se vremena promijenila. Antolić je najednom 'progledao' te je postao najžešća opozicija Mamićevoj struji, odnosno najveći Barišićev saveznik. Ipak, ovog tjedna donesena je odluka prema kojoj Antolić, uz Amru Peternel, više nije član Dinamove uprave, a na što je ovaj bivši policajac reagirao oproštajnim pismom.

'Nakon što sam jasnim stavovima i suprotstavljanjem nezakonitim nastojanjima Zdravka Mamića i njegove interesne skupine da kontroliraju Dinamove financijske i poslovne procese izazvao neuspješan pokušaj moje smjene na sjednici skupštine u prosincu, pokazao sam da legalan i legitiman Dinamo ne može imati alternativu u osobnom interesu pravomoćno osuđene osobe. Kao rezultat mojeg postavljanja nasuprot nelegalnog utjecaja na klub nalazimo se pred, po mnogočemu, sudbonosnom klupskom skupštinom'.

Ove nedjelje Antolić je gost Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u 2'. Zašto je Antolić odlučio srušiti Zdravka Mamića u Dinamu, tko će ubuduće voditi najtrofejniji nogometni klub u Hrvatskoj te koliko su nogomet i kriminal bliski, neka su od pitanja emisije.

'Kad si bio na dnu dna, dao sam ti kruh, a danas mi radiš o glavi', poručio mu je nedavno Zdravko Mamić.

'Jedino normalno je da pobijedi aktualni predsjednik, s Mirkom Barišićem i da će formirati novi izvršni odbor', poručio je na početku Antolić za HRT.

Nije htio otkriti koliku će otpremninu dobiti, ali o 100.000 eura što se provlači po novinama kaže da nije istina.

Dario Šimić kao novi član uprave:

'Razgovarao sam u studenome s njime, tada je pristao. Bez pretecioznosti. Nije profil djelatnika koji bi mogao zamijeniti mene, jer radio samo sigurnosti, ulaznicama i slično, a oni bi trebao biti dio skupštine. Trebat će ojačati Upravu s operativcem'.

Mamiće je upoznao tijekom 2011. godine, dok je Zdravko priveden zbog napada na službenu osobu. Dvije godine kasnije, Zoran Mamić ga je pozvao u Dinamo.

Antolić uvjerava kako nije došao raditi za Mamića, već za Dinamo, bez obzira što je tih godina bilo bezbroj tekstova o Mamićevim nedopuštenim radnjama.

Crne liste?

'One ne postoje, niti su postojale. Mi smo prema zakonu morali isključiti onaj dio navijača koji su stvarali nerede. Dinamo je tada bio pod optužbama za rasizam. Ali da li bi drugačije? Bih. Kroz dijalog. Postoje navijači, koji nisu Ultrasi. S navijačima dijelim emociju prema Dinamu. I sada, s ovim iskustvom, bio bih suzdržaniji. Ali ne odlazim zbog njihovog zahtjeva'.

Čovjek od povjerenja?

'Nisam bio iz onog najužeg kruga ljudi. Ali eto, mene je prvog zvao 2017. godine kada je ranjen'.

Tagovi: Krešimir Antolić, Dinamo, Zdravko Mamić, amra Peternel, Vlatka Peras, Srećko Ferenčak
PROČITAJ I OVO
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
LONDON - Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE