GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aston Villa ostala u Premier ligi, Manchester United i Chelsea u Ligi prvaka

Aston Villa ostala u Premier ligi, Manchester United i Chelsea u Ligi prvaka
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Nogometaši Aston Ville su remijem 1-1 na gostovanju kod West Hama i pobjedom Arsenala 3-2 protiv Watforda osigurali opstanak u engleskoj Premier ligi, a Manchester United i Chelsea identičnim su pobjedama 2-0 nad Leicesterom, odnosno Wolverhamptonom izborili plasman u Ligu prvaka.

Borba za opstanak je učinjena manje dramatičnom, jer je Arsenal već nakon 33 minute vodio 3-0 na Emiratesu protiv Watforda pogocima Pierre-Emericka Aubameyanga (5-11m, 33) i Tierneyja (24). Watford je do poluvremena smanjio zaostatak iz kaznenog udarca koji je realizirao Deeney (43-11m), a Webeck (66) je donio nadu gostima u preokret vrijedan ostanka u Premier ligi. No, on se nije dogodio.

Aston Villa je u 84. minuti povela pogotkom Graelisha na Olimpijskom stadionu u Londonu, a već u 85. minuti je Jarmolenko izjednačio, kad se lopta nakon njegovog udarca odbila od Graelisha i u čudnom luku prešla preko vratara gostiju Pepea Reine. No, i tih 1-1 bilo je dovoljno nekadašnjem europskom prvaku za ostanak u eliti.

Eventualni poraz Aston Ville u Premier ligi bi ostavio Bournemouth, koji je sa 3-1 slavio kod neambicioznog Evertona. Ipak, s bodom manje od Ville Bournemouth je osvojio 18. mjesto i sljedeće će sezone zajedno s Watfordom i Norwichem igrati u Championshipu.

Manchester United i Leicester su u izravnom dvoboju na stadionu King Power odlučivali o mjestu u Ligi prvaka. Unatoč domaćinstvu 'lisice' su ostale bez elitnog europskog natjecanja. 'Crveni vragovi' su poveli iz kaznenog udarca preko Brune Fernandesa (70), a u osmoj minuti sučevog dodatka pobjedu je potvrdio Jesse Lingard, nakon što je ukrao loptu domaćem vrataru Kasperu Schmeichelu.

Chelsea je Ligu prvaka izborio svladavši na Stamford Bridgeu Wolverhampton sa 2-0 golovima Mounta i Girouda u sučevom dodatku prvog poluvremena. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi 'plavih' i igrao je do 85. minute.

Wolverhampton je tim porazom ostao bez izlaska u Europu, jer je ostao na 59 bodova, koliko ih je sakupio i Tottenham koji je odigrao 1-1 na gostovanju kod Crystal Palace te zbog bolje gol-razlike osvojio šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije Europske lige.

Prvak Liverpool je sa 3-1 slavio u Newcastleu i završio sezonu sa 99 bodova, a doprvak Manchester City je na oproštaju Davida Silve pobijedio zadnji Norwich sa 5-0 i ukupno postigao 102 pogotka u 38 utakmica.

Vratar 'građana' Ederson je po 16. put ove sezone sačuvao svoju mrežu i time zaradio nagradu "Zlatne rukavice" za najboljeg vratara u Premier ligi, dok je napadač Leicestera Jamie Vardy ostao "Zlatna kopačka" sa 23 gola, iako mu je Aubameyang zaprijetio i s dva pogotka došao na 22.

Tagovi: Aston Villa, Jack Grealish, Manchester United, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE