GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atletico izbacio Manchester United

Atletico izbacio Manchester United
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2022 / 23:32
Autor: SEEbiz / H
MANCHESTER - Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši u utorak na Old Traffordu domaći Manchester United sa 1-0 te je španjolski prvak s ukupnih 2-1 prošao dalje.

Pogodak odluke postigao je Brazilac Renan Lodi u 41. minuti, a to mu je bio prvi pogodak u 25. nastupu u Ligi prvaka.

Utakmica na Old Traffordu dobro je počela za domaću momčad. U 13. minuti sjajnu akciju izveo je United, a na ubačaj Bruna Fernandesa je nogu podmetnuo Elanga i pogodio Jana Oblaka u glavu. Slovenski vratar je zaradio obranu, a da nije ni znao što ga je snašlo.

Tri minute poslije zaprijetili su gosti. De Paul je naciljao sa 20-ak metara, loptu je u letu malo skrenuo i Fred, ali je David De Gea odlično reagirao i paradom sačuvao svoju mrežu.

Mnogo je bilo prigovora od strane Manchesterovih nogometaša na suđenje Slovenca Slavka Vinčiča, a prva sporna situacija dogodila se u 21. minuti. Fernandes je pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa suparničkim braničem. Uz provjeru VAR-a utakmica je nastavljena bez kaznenog udarca.

Dobru priliku za udarac imao je u 26. minuti Dalot, ali je šut sa 18 metara išao ravno u Oblakove ruke pa je kapetan Atletica imao prilično lak posao.

U 34. minuti zatresla se Unitedova mreža. Ubacio je Llorente s desne strane, Joao Felix sjajno u padu pogodio i poslao loptu uz desnu vratnicu, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu. Portugalac nije bio u zaleđu, ali jest Llorente dok je primao loptu prije nego što je uputio precizan ubačaj.

Llorente je bio u glavnoj ulozi i u 41. minuti, u situaciji koja je prethodila pogotku Atletica. Naime, u borbi za loptu s Elangom španjolski bočni igrač izašao je kao pobjednik. Iako je napadač Uniteda završio na travnjaku, Sinčič se nije oglasio, pustio je akciju, a u nastavku se dogodilo ono najgore za domaću momčad - lopta je završila u mreži. Griezmann i Felix su kombinirali po desnoj strani, Portugalac je na kraju petom ostavio loptu za Francuza koji je ubacio na suprotnu vratnicu. Tamo je čekao Renan Lodi i glavom poslao loptu u mrežu pokraj De Gee koji nije stigao zatvoriti taj kut.

Bio je to Brazilčev prvi pogodak u utakmicama Lige prvaka, ovo mu je bila 25. u kojoj je nastupio.

U drugom poluvremenu slika na terenu se nije promijenila. Atletico je prepustio posjed domaćoj momčadi, aktivno se branio i prijetio brzim kontranapadima. S druge strane, napadači Manchester Uniteda nisu bili precizni, natjeravši u drugom poluvremenu Jana Oblaka na samo jednu intervenciju.

No, ona je bila sjajna. U 77. minuti visoko se na petercu u zrak vinuo Raphael Varane i glavom poslao loptu prema gornjem desnom kutu, ali je kapetan Atletica refleksnom obranom sačuvao svoju mrežu. Odbijenu loptu je škaricama pokušao zahvatiti Cristiano Ronaldo, ali je Oblak bio spreman i na taj udarac.

Svi pokušaji momčadi Ralfa Rangnicka ostali su bez rezulatata. Jedan pogodak je Atleticu bio dovoljan za plasman u četvrtfinale.

Tagovi: Atletico Madrid, Manchester United, Renan Lodi
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE