GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Dubai: Mektić i Pavić propustili tri meč lopte i izgubili finale

ATP Dubai: Mektić i Pavić propustili tri meč lopte i izgubili finale
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2022 / 16:00
Autor: SEEbiz / H
DUBAI - Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, najbolji svjetski par, nisu osvojili ATP turnir u Dubaiju. Nijemac Tim Puetz i Novozelanđanin Michael Venus su slavili 6-3, 6-7(5), 16-14.

Puetz i Venus, inače na 14. i 15. mjestu ljestvice parova, osvojili su treći zajednički ATP turnir u karijeri. Prethodno su najbolji bili prošle godine u Hamburgu te na Masters 1000 turniru u Parizu. Venus je došao do 17., a Puetz do ukupno šestog turnira parova u karijeri.

U prvom setu Puetz i Venus su do ključnog breaka došli kod vodstva 4-3 nakon čega su osvojili i gem u kojem su servirali za 1-0 u setovima.

U drugom setu nije bilo izgubljenih servis gemova i odluku je donio tie-break. U njemu su Nijemac i Novozelanđanin napravili mini-break na samom startu, ali su Mektić i Pavić 0-1 pretvorili brzo u 4-1 i time osigurali izjednačenje na 1-1 u setovima.

U odlučujućem tie-breaku opet su Puetz i Venus poveli 4-1, ali Mektić i Pavić su se vratili u ritam osvajanja poena na vlastiti servis te je od 9-8 za Nijemca i Novozelanđanina krenula serija spašavanja meč lopti s obje strane.

Pavić i Mektić su imali tri meč lopte, na suparničke servise, ali nisu bili blizu realizacije jer su suparnici bili sigurni kod početnog udarca, uostalom, kao i hrvatski tenisači koji su također spasili tri meč lopte.

Na kraju, kod 15-14, Mektić je dobro servirao, ali je Puetz još bolje reternirao, a Venus na mreži odigrao volej za pobjedu.

Mektić i Pavić i dalje čekaju prvi osvojeni trofej u 2022. godini. Prošle godine su ih zajedno osvojili čak devet.

ATP Dubai, parovi (finale):

Tim Puetz, Michael Venus (Njem, Nzl/4) - Nikola Mektić, Mate Pavić (Hrv/1) 6-3, 6-7(5), 16-14

Tagovi: Nikola Mektić, Mate Pavić
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE