GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Miami: Pobjeda Ćorića nakon više od godinu dana

ATP Miami: Pobjeda Ćorića nakon više od godinu dana
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2022 / 08:27
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije "masters 1000" u Miamiju, on je u dvoboju 1. kola svladao španjolskog veterana Fernanda Verdasca sa 6-4, 7-5 za sat i 50 minuta igre.

Bila je ovo prva pobjeda 25-godišnjeg Ćorića na ATP Touru nakon više od godinu dana, odnosno od veljače prošle godine kada je igrao u polufinalu Rotterdama.

Nakon tog turnira u Rotterdamu Ćorić nije igrao sve do prije dva tjedna i turnira u Indian Wellsu zbog ozljede ramena zbog koje je morao i na operaciju. U Indian Wellsu izgubio je od drugog Španjolca Alejandra Davidovicha, no u Miamiju je protiv 38-godišnjeg Verdasca, koji je morao igrati kvalifikacije za nastup u glavnom turniru napokon mogao podići ruke u znak pobjede.

Ćorić je dominirao susretom do vodsrtva 4-2 u drugom setu. Do tog je trenutka ukupno izgubio devet poena na svom početnom udarcu, dok je s druge strane često prijetio "breakom". Za osvajanje prvoga seta Ćorić je pogodio odličan forhend kojim je "probio" Verdasca na mreži, dok je do "breaka" u drugom setu stigao u gemu u kojemu Verdasco nije osvojio niti jedan poen na svom servisu.

No, u sedmoj igri drugog seta Ćoriću je zakazao prvi servis što je Verdasco iskoristio za "break" i povratak u set. Kod 4-4 Španjolac je još jednom oduzeo servis Ćoriću i došao u situaciju da servira za poravnanje u meću. Ipak, Ćorić se na vrijeme uspio konsolidirati, oduzeti servis Verdascu za 5-5, a nakon što je spasio "break-loptu" Španjolca u 11. gemu kod svoje prednosti od 6-5 ostvariti još jedan "break" za pobjedu.

Bio je ovo treći međusobni susret Ćorića i Verdasca i druga pobjeda hrvatskog igrača.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv četvrtog igrača svijeta i drugog nositelja u Miamiju, Nijemca Alexandera Zvereva.

Tagovi: Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE