GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Umag: Alcarazu prvi naslov u karijeri

ATP Umag: Alcarazu prvi naslov u karijeri
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 21:58
Autor: SEEbiz / H
UMAG - Mladi 18-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz pobjednik je ATP turnira u Umagu nakon što je u finalu nakon svega sat i 20 minuta igre pobijedio 35-godišnjeg Francuza Richarda Gasqueta sa 6-2, 6-2.

Alcarazu je ovo bilo prvo ATP finale čime je postao najmlađi pobjednik na ATP Touru nakon Japanca Keija Nishikorija, koji je također bio 18-godišnjak, kada je 2008. pobijedio u Delray Beachu.

Alcaraz je postao i najmlađi Španjolac koji je slavio na Touru nakon Rafaela Nadala koji je kao 18-godišnjak slavio u Sopotu 2004. godie.

Gasquetu je to bilo 32. finale u karijeri, a ostao je na 15 naslova. Zanimljivo, Gasquet je drugi najstariji finalist u Umagu nakon Paolo Lorenzija koji je 2017. došao do finala sa 35 godina.

Bilo je to jednosmjerno finale u kojem 35-godišnji Francuz nije uspio pratiti ritam čak 17 godina mlađeg Španjolca.

Premda mu je to bilo prvo finale u karijeri, Alcarat se nije dao impresionirati. Odigrao je mirno i koncentrirano i nakon svega 80 minuta ostvario je pobjedu.

Prvi break mladi Španjolac je načinio pri rezultatu 1-1, a potom je oduzeo servis suparniku i kod 4-2, te mirno odservirao za 6-2 nakon 37 minuta igre.

U drugom setu gledali smo gotovo identičnu sliku. Alcaraz je vrlo brzo poveo sa 4-1 uz dva oduzeta servisa, te na koncu sa 6-2 dobio i drugi set.

U konkurenciji parova slavili su Brazilac Fernando Romboli i Španjolac David Vega Hernández pobijedivši srpsko-BiH kombinaciju Nikolu Ćaćića i Tomislava Brkića 6-3, 7-5.

Za Rombolija i Hernandeza bila je to prva zajednička ATP titule, a upravo su u Umagu prvi put zajednički zaigrali u paru na ATP touru.

Tagovi: Carlos Alcaraz, ATP turnir u Umagu, Richard Gasquet
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE