GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Čilić kroz tie-break petog seta do 3. kola

Australian Open: Čilić kroz tie-break petog seta do 3. kola
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 07:44
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Tri sata i 33 minute igre te 'tie-break' petog seta trebali su Marinu Čiliću (ATP - 39.) za pobjedu nad Francuzom Benoitom Paireom (ATP - 21.) 6-2, 6-7 (6), 3-6, 6-1, 7-6 (3), kojom se probio u 3. kolo Australian Opena u Melbourneu.

U šestom dvoboju protiv 30-godišnjeg čudljivog Francuza hrvatski Davis Cup reprezentativac je ostvario petu uzastopnu pobjedu, pokazavši najviše mirnoće u odlučujućim trenucima, a posebno u "tie-breaku" petog seta koji se na Australian Openu igra do deset osvojenih poena.

U tom gemu Čilić nije napravio nijednu pogrešku te je na kraju slavio s uvjerljivih 10-3 iskoristivši drugu meč-loptu preciznim bekend pasingom, na radost velikog broja hrvatskih navijača koji su dobro ispunili tribine terena broj 3 u Melbourne Parku.

Marin je za pobjedu pogodio visokih 67 % prvih servisa uz 79 % realizacije. Reternom je koristio prilike na drugi servis Pairea koji je osvojio samo 37 % poena u takvim situacijama. Čilić je realizirao šest od 10 prilika za 'break', a spasio je šest od devet suparnikovih. Paire je imao nešto više izravnih poena (63-59), ali presudio je puno veći broj pogrešaka francuskog tenisača (51-38), koje su bile češće u prvom dijelu meča.

Čilić će za plasman u osminu finala Australian Opena igrati protiv boljeg iz dvoboja 9. nositelja, Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Amerikanca Michaela Mmoha.

Bio je to Marinov 48. dvoboj u pet setova u karijeri i njegova 31. pobjeda, iako je početak dvoboja nudio potpunu drugačiju sliku. Naime, Čilić je vrlo brzo došao do vodstva 6-2, 5-2 i prilično nervoznog Pairea imao pod kontrolom. No, ispustio je prednost 'breaka' u drugom setu i izgubio ga u "tie-breaku", što je Francuza vratilo u meč.

"Breakom" u osmom gemu trećeg seta Paire je došao do potpunog preokreta. No, Grand Slam pobjednik i bivši finalist Australian Opena nije paničario. Iskustvo igranja dugih mečeva je došlo do izražaja. Čilić je iskoristio Paireov pad u četvrtom setu i projurio do petog u kojem je kod 2-1 za Francuza spasio jedinu "break-loptu" u toj dionici.

Kad je došao do "tie-breaka" Marin je zablistao u punom sjaju i potpuno nadigrao suparnika za još jednu pobjedu u dramatičnim okolnostima.

Tagovi: Australian Open, Marin Čilić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE