GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Dvotjedna odgoda vrlo vjerojatna

Australian Open: Dvotjedna odgoda vrlo vjerojatna
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 09:23
Autor: SEEbiz / H
CANBERRA - Dvotjedna odgoda početka Australian Opena, koji bi trebao početi 18. siječnja, sve je "vjerojatnija" zbog ograničenja vezanih za borbu protiv širenja Covida-19 koji su na snazi u Australiji, izjavio je u srijedu ministar sporta države Victoria Martin Pakula.

"I dalje mislim da je vjetojatnije kraća odgoda, a ne dulja", kazao je Pakula.

I dok "jako složeni pregovori" još uvijek traju, Pakula je rekao da je uveren da će se prvi grand slam turnir sezone ipak održati na početku 2021. godine.

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inozemstvo. Melbourne, gdje se svake godine održava Australian Open, bio je epicentar drugog vala pandemije u Australiji i tek je nedavno izašao iz višemjesečnog zatvaranja.

Inicijalno je direktor Australskog teniskog saveza i šef Australian Opena Craig Tiley htio da tenisači dođu u Australiju sredinom prosinca kako bi mogli "odraditi" obaveznu dvotjednu karantenu i sudjelovati na pripremnim turnirima koji se održavaju prije Australina Opena.

Međutim tu je ideju doveo u pitanje premijer države Victoria Dan Andrews koji je podjsetio kako je Melbourne bio središte drugog vala pandemije.

On sada želi da tenisači u Australiju dođu tek početkom siječnja što čini nemogućim održavanje ATP kupa i nekolicine pripremnih turnira.

Tagovi: Australian Open, Martin Pakula, Craig Tiley
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE