GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Novak Đoković po osmi put u finalu

Australian Open: Novak Đoković po osmi put u finalu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Novak Đoković je po osmi put u karijeri izborio nastup u finalu Australian Opena, nakon što je u četvrtak u Rod Laver Areni u Melbourne Parku svladao Rogera Federera sa 7-6 (1), 6-4, 6-3 za dva sata i 18 minuta.

Sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (9.30 sati) za svoj osmi naslov boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu u petak (9.30 sati).

Đokoviću je do 27. pobjede u 50 međusobnih obračuna s Federerom stigao preokretom u prvom setu, u kojem je 38-godišnji Švicarac vodio sa 4-1 i imao tri povezane 'break-lopte' (0-40). Srpski tenisač je nadoknadio zaostatak 2-5 i bez pogreške odigrao 'tie-break'.

Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za 'break' pa je Đoković sa po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu po četvrti put pobijedio Švicarca u polufinalu na Australian Openu.

"Svaka čast Rogeru, što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem", izjavio je nakon dvoboja Đoković koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

Španjolčevim porazom u četvrtfinalu od Dominica Thiema, Đokoviću se otvorila prilika za povratak na "broj 1".

Tagovi: Australian Open, Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE