GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Raonić zaustavio Čilića

Australian Open: Raonić zaustavio Čilića
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 09:01
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale prvog ovogodišnjeg "grand slam" turnira Australian Opena u Melbourneu, bolji od njega je u 4. kolu bio Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić sa 6-4, 6-3, 7-5 nakon dva sata i 17 minuta igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret dvojice igrača koji su ranije tijekom karijere zauzimali i treće mjesto na ATP ljestvici, a omjer pobjeda sada je poravnat na 2-2.

Čilić je početkom susreta bio bolji u dužim izmjenama, kod rezultata 3-3 osigurao je i prve dvije "break-lopte" u susretu, ali Raonić se spasio svojim najjačim oružjem servisom. Kanađanin je u 10. igri prvoga seta uspio oduzeti servis našem igraču i tako osvojiti prvu dionicu sa 6-4.

Početkom drugog seta Raonić je još jednom ostvario "break", poveo sa 3-0 i tu prednost održao do kraja. Kako je Čilić do pobjeda protiv Francuza Benoita Pairea u 2. kolu te Španjolca Roberta Bautiste u 3. kolu stizao nakon napornih pet setova već tada je bilo jasno kako će teško do preokreta.

Ipak, u 3. setu Čilić je bio najbliže njegovu osvajanju, kod vodstva 5-4 osigurao je dvije set-lopte na Raonićevom servisu, no Kanađnanin je ponovno izvukao svoje najjače oružje servis. Ukupno je Raonić ispalio čak 35 asova uz čak 73 posto ubačenog prvog servisa čime se spasio igranja četvrtog seta. S druge strane Čilić je imao samo pet asova uz 60 posto ubačaja prvog servisa, a treći je put pokleknuo na svom početnom udarcu kod rezultata 5-5 u trećem setu. Nakon ostvarenog "breaka" Raonić je mirno odservirao za prolazak među posljednjih osam gdje ga čeka dvoboj protiv branitelja naslova Srbina Novaka Đokovića.

Nakon dvoboja Čilić je izjavio kako je imao problema s leđima koje vuče još od dvoboja 2. kola protiv Pairea.

"U tom meču je puhao jak vjetar što mi je smetalo kod bacanja loptice prilikom servisa pa sam istegnuo leđa. Naravno da mi nije pomoglo niti to što sam potom morao igrati pet setova i protiv Bautiste, ali bez obzira na to svaka čast Milošu. Na ovom turniru igra odličan tenis i ne bi me iznenadilo kada bi i osvojio turnir", izjavio je Čilić.

Tagovi: Australian Open, Miloš Raonić, Marin Čilić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE