GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Serena Williams preko Halep do polufinala

Australian Open: Serena Williams preko Halep do polufinala
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 11:54
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Legendarna američka tenisačica, 39-godišnja Serena Williams plasirala se u polufinale Australian Opena, ona je u četvrtfinalu svladala drugu nositeljicu Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-3.

Bio je ovo 12. međusobni susret Williams i Halep i 10. pobjeda Amerikanke, no u jedinom finalu na nekom "grand slam" turniru, u finalu Wimbledona 2019., slavila je Rumunjka.

Williams za osvajanje 24. "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, čime bi se poravnala na prvom mjestu s Australkom Margaret Court, nedostaju još dvije pobjede, a prva suparnica na tom putu bit će joj treća nositeljica i osvajačica ovog turnira otprije dvije godine Japanka Naomi Osaka koja je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-2 nadigrala Tajvanku Su-Wei-Hsieh.

Williams i Osaka dosada su igrale dva puta, omjer je 2-1 u korist Amerikanke, ali je u najvažnijem dvoboju, finalu US Opena 2018. uspješnija bila Japanka.

Williams je posljednji od svoja 23 "grand slam" naslova osvojila upravo u Melbourneu, ali još 2017. godine. Nakon toga je četiri puta gubila u finalima, 2018. u Wimbledonu od Njemice Angelique Kerber te na US Openu od Osake, a 2019. u Wimbledonu od Halep te na US Openu od Kanađanke Biance Andreescu.

U konkurenciji tenisača prvi polufinalist senzacionalno je postao 27-godišnji Rus Aslan Karacev, trenutačno 114. igrač svijeta koji je nastup u glavnom turniru izborio kroz kvalifikacije. On je u četvrtfinalu nadigrao 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-6, 6-4, 6-1, 6-2. Karacev u Melbourneu po prvi put u karijeri igra u glavnom ždrijebu nekog "grand slam" turnira, a prije Melbournea je u karijeri ostvario samo tri pobjede uz 10 poraza na ATP Touru. Sada je povezao pet pobjeda u nizu i postao tek peti kvalifikant koji je stigao do polufinala na "grand slamu" u Open eri.

Karacev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog igrača svijeta i branitelja naslova Srbina Novaka Đokovića te Nijemca Alexandera Zvereva.

Tagovi: Australian Open, Serena Williams, Simona Halep
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE