GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australija razmišlja o domaćinstvu SP-a za nogometaše 2030. ili 2034.

Australija razmišlja o domaćinstvu SP-a za nogometaše 2030. ili 2034.
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 09:52
Autor: SEEbiz / H
BRISBANE - Australski nogometni čelnici razmatraju mogućnost kandidature za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. ili 2034. s obzirom da će 2023. ugostiti SP za nogometašice.

Šef Australskog nogometnog saveza James Johnson vjeruje da se za novu kandidaturu može iskoristiti elan nastao u suradnji s Novim Zelandom za organizaciji SP-a za nogometašice 2023. te za organizaciju OI u Brisbaneu 2032.

"Organizirat ćemo veliko natjecanje 2023.", kazao je Johnson za "The Australian". "Iz toga moramo izvući najbolje i to nam može biti putokaz za druga FIFA-ina natjecanja", dodao je.

"I postoji takva tendencija", napomenuo je. "Pogledajte Kanadu koja je bila domaćin SP za nogometašice 2015. i 11 godina kasnije ugostiti će SP za nogometaše zajedno sa SAD-om i Meksikom. Pogledajte Brazil koji je bio domaćin SP za nogometaše 2014 i Olimpijskih igara 2016".

Johnson priznaje da postoji jedna prepreka za njegov projekt: svjetsko prvenstvo 2030. bi se trebalo vratiti u Europu ili u Južnu Ameriku jer će se sljedeće održati u Katar koji je član kao i Australija Azijske nogometne konfederacije, a SP 2026. će se održati u Sjevernoj Americi.

Međutim, 2034. je vjerojatnija za Australiju čija je muška nogometna reprezentacija sudjelovala na zadnja četiri svjetska prvenstva.

Španjolska i Portugal su već najavili kandidaturu za SP 2030., a konkurenti bi im mogli biti Velika Britanija i Irska s jedne strane te Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj.

Tagovi: Australija, Australski nogometni savez, James Johnson
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE