GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Autogol Pavkova šokirao Zvezdu

Autogol Pavkova šokirao Zvezdu
NEUSPEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2022 / 23:16
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grunu fazu Lige šampiona, nakon što su u revanš-meču u Beogradu protiv Makabija odigrali nerešeno, 2:2, i ukupnim rezultatom 5:4 poraženi u dvomeču protiv tima iz Haife.

Nije slutilo na takav razvoj situacije, pošto je ekipa Dejana Stankovića od samog početka meča bila nešto konkretnija, igrala pametno, kontrolisala dešavanja na sredini terena, a prvi put su opasno pripretili u 12. minutu, kada je Aleksandar Pešić prošao po levom boku, uputio loptu ka Osmanu Bukariju koji je povratnim pasom pronašao Gelora Kangu, a Zvezdin vezista je lepo šutirao. Ipak, nije imao sreće, pošto je pogodio stativu.

U 27. minutu je stadion u „Ljutice Bogdana“ eksplodirao, pošto je Pešić nakon prodora Aleksandra Kataija i loše reakcije odbrane gostiju sjajno ispratio akciju i loptu prosledio u gol.

Odmah potom je i Mirko Ivanić imao sjajnu šansu, pošto je centaršut Bukarija dočekao na volej, ali je lopta završila visoko preko prečke.

Ipak, u 43. minutu došlo je do onoga što su svi priželjkivali - Slavoljub Srnić je izdržao duel na sredini terena, oduzeo loptu, Kanga gurnuo loptu ka Kataiju, on petom pronašao Pešića, Pešić asistirao Ivaniću, a Zvezdin vezista pogodio mrežu.

Usledila je sudijska nadoknada, Srnić je centaršut posle kornera zakačio rukom, dosuđen je penal, Borjan je uspeo da spreči Hazizu da zatrese mrežu, ali umesto da to i definitivno prelomi meč, usledila je katastrofa.

Kanga je u želji da krene u kontru izgubio loptu, Danijel Sundgren raspalio sa oko 30 metara, Borjan je bio dobro pokriven, i mreža crveno-belih se zatresla.

Taj gol kao da je presekao crveno-bele, pa u drugom poluvremenu nisu ličili na sebe, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku, dok je Borjan u više navrata spašavao stvari.

Činilo se da će meč otići u produžetak kada je u poslednjem minutu dosuđen slobodan udarac nakon faula Mirka Ivanića. Nakon centaršuta, Milan Pavkov je očajno zahvatio loptu, a ona završila u golu,

Makabi će tako u Ligu šampiona, a crveno-belima preostaje Liga Evrope.

Foto:PedjaMilosavljevic/STARSPORT

Tagovi: Milan Pavkov, Crvena zvezda, Makabi, Aleksandar Pešić, Dejan stanković
PROČITAJ I OVO
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE