GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bach: Neće biti obveze cijepljenja za natjecatelje na OI u Tokiju

Bach: Neće biti obveze cijepljenja za natjecatelje na OI u Tokiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
TOKYO - Cijepljenje protiv novog koronavirusa neće biti obvezno za sportašice i sportaše koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavio je u utorak predjsednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach za vrijeme boravka u japanskom glavnom gradu.

"Išli bismo predaleko, kad bismo to tražili", ocijenio je Bach koji je u posjet Japanu došao kako bi osnažio vjeru stanovništva i sponzora OI u Tokiju u to da se najveći sportski događaj može održati u srpnju sljedeće godine uz nazočnost gledatelja na tribinama, bez obzira na sadašnji porast broja zaraženih.

Vođa olimpijskog pokreta je za posjeta budućem olimpijskom selu ponovio odlučnost MOO-a u održavanju sigurnih Igara te naglasio da će organizacijski odbor poduzeti "sve preventivne mjere tako da se sportaši mogu opustiti i osjećati sigurnima".

MOO će poticati sportaše da se cijepe protiv novog koronavirusa, smatrajući da bi to bio znak poštovanja prema domaćinima i ostalim natjecateljima, ali Bach je naglasio da to neće biti njihova obveza ni uvjet za sudjelovanje na OI u Tokiju.

"Previše je toga što pritom morate uzeti u obzir. To je prije svega stvar osobnog zdravlja. U pitanju je zdravlje pojedinca. Postoji i problem dostupnosti cjepiva", izjavo je predsjednik MOO-a.

Iz organizacijskog odbora Tokio 2020. su poručili da planiraju brojne mjere u borbi protiv virusa kojima će biti omogućeno održavanje Igara bez obzira na dostupnost cjepiva.

Australski ministar zdravstva Greg Hunt u utorak je izjavio da su mu iz vodstva MOO-a dali jamstva "o poduzetim koracima u osiguravanju cjepiva za sve sportaše i izaslanike koji će dolaziti iz svih krajeva svijeta".

"Stoga očekujem da će cjepivo biti dostupno sportašima i delegacijama svih nacija te da će ono biti spremno mnogo vremena prije početka Igara", rekao je Hunt.

Novi termin Olimpijskih igara koje su u Tokiju trebale biti održane ove godine je od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021., a Paraolimpijske igre su na rasporedu od 24. kolovoza do 5. rujna.
uzeti dodatnu pomoć iz programa kriznog financiranja kompanija u koronakrizi kako bi lakše vraćali dugove i ublažili pritisak na bilancu.

Kako bi preživjela pandemiju, kompanija je pribavila više od milijarde funti prodajom i naknadnim zakupom zrakoplova, uzela 600 milijuna funti vladinog kredita, ukinula 4.500 radnih mjesta i osigurala 419 milijuna funti od dioničara i najavila nove slične mjere.

Tagovi: Thomas Bach, Olimpijske igre u Tokiju, Međunarodni olimpijski odbor
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE