GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bale zabio, Tottenham pobjedom skočio na drugo mjesto

Bale zabio, Tottenham pobjedom skočio na drugo mjesto
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2020 / 22:52
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nogometaši Tottenhama probili su se na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva nakon što su u susretu sedmog kola pobijedili Brighton & Hove Albion sa 2-1.

Spursi su uoči ovoga kola bili na devetom mjestu, a pobjedom su napravili veliki skok.

Strijelci za pobjedu Tottenhama bili su Harry Kane iz jedanaesterca u 13. minuti, te Gareth Bale u 73. minuti. Bio je to Baleov prvi pogodak za Spurse sedam godina i 166 dana nakon što je postigao posljednji pogodak za londonski klub. Bale je od 2007. do 2013. igrao za Tottenham, potom je za 91 milijun eura preselio u Real Madrid, a u Tottenham se vratio 19. rujna ove godine. Za goste je zabio Tariq Lamptey (56).

U derbiju kola Arsenal je na gostovanju pobijedio Manchester United sa 1-0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na Old Traffordu u posljednjih 14 godina.

Zadnji put "Topnici" su slavili u "Kazalištu snova" u rujnu 2006. rezultatom 1-0, a gol odluke zabio je Emmanuel Adebayor u 86. minuti.

I ovoga puta Arsenal je slavio sa 1-0, a pitanje pobjednika razriješio je Pierre-Emerick Aubameyang u 69. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Paul Pogba.

ManU je bio najbliže golu u 85. minuti, no Donny van de Beek je pogodio stativu.

U "ljepotici" kola Southampton je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 4-3, a briljirao je veznjak "svetaca" James Ward-Prowse, koji je 26. rođendan proslavio sa dva pogotka i jednom asistencijom.

Southampton je poveo u 20. minuti iz prekida na desnom krilu. Centaršut je izveo James Ward-Prowse, a Jannik Vestergaard glavom trese mrežu. Nakon toga James Ward-Prowse zabio je dva gola iz slobodnih udaraca, te je tako još jednom potvrdio kako je jedan od najboljih izvođača "slobodnjaka" na svijetu. Prvi "slobodnjak" Ward-Prowse je zabio u 33. minuti sa 20 metara, a drugi je pogodio 45. minuti sa 17 metara udaljenosti.

Četvrti pogodak za Southampton postigao je Danny Ings u 58. minuti. Nakon toga gosti su se malo opustili i Aston Villa je sa tri gola uspjela ublažiti poraz, a strijelci su bili Tyrone Mings (62), Ollie Watkins (90+3 pen) i Jack Grealish (90+7).

Poput Aston Ville, lagano posustaje i Everton koji je izgubio na gostovanju kod Newcastle Uniteda sa 1-2.

Za "Svrake" je to bila prva pobjeda u zadnja tri kola, dok je Everton upisao i drugi poraz u nizu, nakon što u prvih pet kola nije niti jednom poražen

Domaćin je poveo 2-0 golovima Calluma Wilson (56-11m, 84), a u sudačkoj nadoknadi je smanjio Dominic Calvert-Lewin.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Fulham - WBA i Leeds United - Leicester City.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 16 bodova, dva više od Tottenhama, dok Everton, Southampton i Wolverhampton imaju po 13 bodova.

Tagovi: Gareth Bale, Tottenham, Jose Mourinho, Harry Kane
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE