GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barbara Matić osvojila srebro

Barbara Matić osvojila srebro
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2021 / 21:36
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Hrvatska džudašica Barbara Matić osvojila je drugo mjesto na jednom od najjačih džudaških turnira na svijetu, Grand Slamu u Parizu.

Svjetska prvakinja je u kategoriji do 70 kg osvojila srebrnu medalju, dok je Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kg izgubio u polufinalu, a potom i u borbi za broncu te završio peti.

Ono što je Wimbledon u tenisu, to je Pariz u džudu. Jubilarnih 50 godina Grand Slama u glavnom gradu Francuske kao da je dodatno inspiriralo hrvatski dvojac.

"Nastup u Parizu je zaista nešto posebno. Osim što je bilo više od 10 tisuća ljudi u predivnoj dvorani, to su svi džudaški znalci i zaista se užitak boriti tamo," oboje su se složili nakon što je aktualna svjetska prvakinja Matić završila sa
srebrnom medaljom, a Kumrić upisao peto mjesto u Parizu i to po četvrti puta u svojoj karijeri.

U prvom nastupu nakon Olimpijskih igara u Tokiju, prvom s crvenim natpisom na leđima (op.a. oznaka aktualne svjetske prvakinje), dominirala je do finala pobijedivši Mongolku Tserendulam i Britanku Petersen Pollard, a u finalu je Japanka Niizoe bila bolja.

"Nisam se osjećala najspremnije uoči Pariza, ali sam zadovoljna prvim natjecanjem i srebrna medalja na Grand Slamu je uvijek dobar rezultat. Naravno da želim uvijek pobijediti u svim borbama, ali danas je Japanka iskoristila situaciju u kojoj me bacila, pokušala sam se izvući, ali nisam uspjela i osvojila je zlato," rekla je Matić koja je s pariškim bodovima vrlo vjerojatno osigurala broj 1 na svjetskoj ranking ljestvici kategorije do 70 kg na kraju 2021. godine.

Kumrić je u finalnom bloku, prvo u polufinalu, kao i na istoj stepenici Europskih igara u Minsku 2019. izgubio od Rusa Ademiana, a zatim je u borbi za broncu izgubio od Gruzijca Saneblidzea.

"Bio je to dobar dan, došao sam do polufinala, ali vrijeme je da osvojim tu medalju, počinjem mrziti peto mjesto," rekao je Kumrić nakon poraza u borbi za broncu.

U nedjelju su nastupili i Karla Prodan (do 78 kg) te Marko Kumrić (do 100 kg).

Splićanka je izgubila wazarijem u posljednjoj minuti od Japanke Takayame, koja je u Parizu osvojila srebro, dok je mlađi brat Kumrić dominirao protiv Francuza Delverta, natjerao ga na dvije kazne, ali zatim pao na wazari u "golden scoreu".

Sljedeći turnir IJF World Toura je Grand Slam Baku u Azerbajdžanu (5. do 7. studenog).

Tagovi: Barbara Matić
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE