GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona izbacila Napoli, Rangers Borussiju

Barcelona izbacila Napoli, Rangers Borussiju
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2022 / 07:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometaši Rangersa, Barcelone, Brage i Betisa pridružili su se Sevilli, Atalanti, Portu i RB Leipzigu kao putnici u osminu finala Europske lige nakon uzvratnih susreta 16-ine finala igranih u četvrtak.

U najzanimljivijem paru ove faze natjecanja Barcelona je kao gost svladala Napoli sa 4-2 što joj je uz 1-1 iz prvog dvoboja bilo dovoljno za prolazak.

Barcelona je povela sa 2-0 u otvaranju susreta golovima Jordija Albe (9) i Frenkiea de Jonga (13), Napoli se vratio u igru preko Insignea (23-11m), no Pique (45) je prije odlaska na odmor pogodio za 3-1, da bi Aubameyang (59) potvrdio prolazak Ponosa Katalonije. Pred kraj dvoboja Politano (87) je samo ublažio poraz Napolija

Škotski prvak Rangers na svom je Ibroxu uspio obraniti senzacionalnu 4-2 pobjedu protiv Borussije iz Dortmunda odigravši u uzvratu 2-2. Dvostruki strijelac za Rangers bio je kapetan Tavernier (22-11m, 57), dok su pogotke za Borussiju postigli Bellingham (31) i Malen (42).

Borna Barišić odigrao je prvo poluvrijeme za Rangers dok je Marin Pongračić ostao na klupi Borussije.

Betis je na svom Benito Villamarinu održao 0-0 protiv Zenita i tako obranio 3-2 pobjedu iz Sankt Peterburga otprije tjedan dana. Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Zenita.

Braga je golovima Medeirosa (17) i Horte (43) već nakon prvih 45 minuta nadoknadila dva gola zaostatka za Šerifom iz prve utakmice, no rezultat se više nije mienjao sve do isteka 120. minute pa je konačni pobjednik odlučen izvođenjem 11-eraca u kojem su sa 3-1 uspješniji bili domaćini. Među trojicom igrača Šerifa koji nisu bili uspješni u raspucavanju bio je i hrvatski stoper Stjepan Radeljić, koji je odigrao svih 120 minuta. Njegov pokušaj zaustavio je domaći vratar Matheus.

Ranije u četvrtak hrvatski prvak Dinamo je u Maksimiru svladao Sevillu sa 1-0, no kako je u prvoj utakmici španjolski sastav slavio sa 3-1 prošao je i dalje s ukupnih 3-2. Jedini gol u Zagrebu postigao je Mislav Oršić iz kaznenog udarca u 65. minuti. Atalanta je u Pireju pobijedila grčkog prvaka Olympiakos sa 3-0 i potvrdila pobjedu iz Bergama (2-1). Danac Maehle je doveo Talijane u vodstvo u 40. minute, a u drugom dijelu je u samo dvije minute Ukrajinac Malinovskij zabio dva gola. Mario Pašalić je igrao do 57. minute. Leipzig je sa 3-1 slavio u San Sebastianu i prošao dalje, unatoč samo 2-2 otprije sedam dana u Njemačkoj. Nije počelo dobro za Leipzig je Portugalac Silva promašio penal, no Mađar Orban je ipak zabio za vodstvo gostiju, da bi se Silva iskupio golom u 59. minuti. Baski su zaprijetili golom Zubimendia, da bi konačnu odluku donio gol Šveđanina Forsberga minutu prije kraja. Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za goste. U Rimu su Lazio i Porto odigrali 2-2, ali su dalje prošli Portugalci zahvaljujući pobjedi iz Porta (2-1). Lazio je poveo preko Immobilea (19), a Iranac Taremi (31pen) je izjednačio, da bi Pepe u 68. minuti preokrenuo dvoboj u korist Portugalaca.Cataldi je u petoj minuti sudačke nadoknade uspio izjednačiti, ali više nije bilo vremena za Talijane. Toma Bašić je ostao na klupi Lazija.
Izravni plasman u osminu finala kao pobjednici skupina još u prosincu su izborili Lyon, Monaco, Spartak Moskva, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Crvena zvezda, Bayer Leverkusen i West Ham United.
Ždrijeb osmine finala na rasporedu je u petak u Nyonu od 13 sati.
Utakmice sljedeće faze Europske lige igraju se 10. i 17. ožujka.

Tagovi: Barcelona, Napoli, jORDI aLBA, pIERRE-eMERICK aUBAMEYANG
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE