GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona odradila sjajan posao u prijelaznom roku

Barcelona odradila sjajan posao u prijelaznom roku
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Iza momčad Barcelone je jedna od najtežih i najneuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. Financijska kriza iz temelja je uzdrmala redove 'katalonskog ponosa', tijekom sezone je izabran novi predsjednik kluba koji mora sanirati dug koji je veći od milijarde eura, a u isto vrijeme mora zadržati Lea Messija i složiti momčad koja će biti konkurentna.

Novi predsjednik Joan Laporta od prvog je dana svog mandata krenuo u akciju spašavanja voljenog kluba. Uspio je u nevjerojatno kratkom roku dobiti financijsku injekciju nakon što je jedan od najvećih svjetskih investicijskih fondova Goldman Sachs pristao kreditirati katalonski klub s čak 500 milijuna eura.

No, Barcelona je i dalje u nevjerojatnim financijskim problemima. U ovom trenutku je Barca najzaduženiji klub u Europi i dugovi nakon prvih revizija poslovnih knjiga iznose nevjerojatnih milijardu i 200 milijuna eura.

Uspio je tako Laporta, barem na neko vrijeme, stabilizirati poslovanje kluba, a onda se bacio na nagovaranje Lea Messija da i dalje ostane u redovima Barcelone. Argentinac je navodno imao nekoliko svojih 'specijalnih' zahtjeva, od kojih su se neki odnosili na dovođenje konkretnih pojačanja.

I nije Laporta odustajao te je, sada se tako čini, uspio napraviti fantastičan, gotovo nevjerojatan posao oko pojačanja. Dogovorio je dolazak petorice vrhunskih nogometaša na Nou Camp, a ukupno će na njihove transfere potrošiti samo 10 milijuna eura! Španjolski mediji bliski Barceloni tako tvrde da je sve dogovoreno te će s prvim danom ljetnog prijelaznog roka Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia, Georginio Wijnaldum i Emerson Royal postati novi igrači 'katalonskog ponosa'!

Baš su Aguero i Depay bili na popisu igrača koje je Leo Messi poželio uz sebe u momčadi, a Laporta mu je sada želju i ispunio. Nije nevažna činjenica da obojica na Nou Camp stižu kao slobodni igrači jer su im istekli ugovori u Manchester Cityju i Lyonu. Kao slobodan igrač stiže i Eric Garcia (20), također iz Cityja. Mladi je stoper u stvari dijete Barcelone, sada se samo vraća u momčad iz koje je 2018. godine otišao u Manchester. Iz Liverpoola stiže sjajni Georgino Wijnaldum koji će definitivno biti veliko pojačanje u veznome redu Barcelone, a i on stiže nakon što mu je s 'redsima' istekao ugovor. Brazilac Emerson Royal (22) pojačanje je na poziciji desnog beka, a za njega će Barca platiti 10 milijuna eura odštete Betisu.

I to su prva praktički već dogovorena pojačanja Barcelone, imena su to koja bi trebala oraspoložiti Lea Messija i olakšati mu odluku da ostane na Nou Campu te u dresu Barce završi karijeru. No, fantastično je to da je Barca ovakve sjajne igrače dobila praktički besplatno, a neki su - kao primjerice Messijev prijatelj i kum Sergio Aguero - pristali na puno manji ugovor. Samo da bi igrali uz Messija u Barci...

Tagovi: Barcelona, Joan Laporta, Lionel Messi,Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia, Georginio Wijnaldum, Emerson Royal
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE