GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona u gubitku od 97 milijuna eura

Barcelona u gubitku od 97 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2020 / 21:49
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Katalonski nogometni div Barcelona teško je pogođen krizom izazvanom pandemijom koronavirusa. Španjolski prvoligaš je ostvario ukupan gubitak od 97 milijuna eura u poslovnoj 2019/20. godini, objavio je klub.

Barca je godinu zaključila s prihodom od 855 milijuna eura, što je 203 milijuna eura manje od predviđenih 1.058 milijardi eura.

Očekivala se dobit od 11 milijuna eura, no konačan rezultat je gubitak nakon oporezivanja od 97 milijuna eura, uglavnom kao rezultat izgubljenih prihoda zbog učinaka pandemije.

Dopredsjednik kluba Jordi Moix detaljno je prikazao saldo za sezonu obilježenu učincima pandemije Covid-19, koja je dovela do velikih zdravstvenih i socijalnih posljedica širom svijeta, uključujući značajne ekonomske učinke na račune kluba.

Klub je financijski pretrpio posljedice igranja utakmica iza zatvorenih vrata, kao i zbog potpunog otkazivanje košarkaške Eurolige. Naglo su opali i prihodi od televizijskih prava i prodaje igrača. Uz to, gotovo nijedan turist nije došao u Barcelonu koji bi inače posjećivali stadion Camp Nou i kupovali u fan shopovima.

Procjenjuje se da bi bez pandemije koronavirusa bio ostvaren prihod od 1.058 milijardi, što bi bio novi klupski rekord.

Za financijsku godinu 2020./2021. Barcelona planira preliminarne prihode od 791 milijuna eura. Međutim, još uvijek postoji mnogo neizvjesnosti. Financijski plan temelji se na brojnim hipotezama, poput one da će tribine kultnog stadiona Camp Nou biti ponovno popunjene od 25. prosinca, prvo 25%, a u veljači 100%, te da će turizam ponovno ojačati.

Tagovi: Barcelona, poslovni rezultati, Liga prvaka, Euroliga
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE