GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona u minusu od 1.35 milijardi eura

Barcelona u minusu od 1.35 milijardi eura
DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 17:39
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Katalonskli gigant Barcelona proživljava dramatičnu financijsku krizu jer klub duguje 1.35 milijardi eura, objavio je predsjednik kluba Joan Laporta na konferenciji za novinare na kojoj je prozvao bivšu upravu na čelu s Josepom Bartomeuom.

Dug kluba je podijeljen na sljedeći način - 617 milijuna eura je bankovnih dugova, 389 milijuna klub duguje igračima, 56 su preuzete obveze jedne Barçine tvrtke, 90 milijuna je rezervirano za sudske sporove, 40 milijuna za pretplatu koje se neće naplaćivati, ai 79 milijuna eura moraju vratiti po ugovoru na televizijska prava.

"Čim smo stupili na dužnost, prvo što smo učinili jest da smo zatražili od Goldman Sachsa premošćujući kredit od 80 milijuna eura, u protivnom ne bismo mogli isplatiti plaće. Postojala je i vrlo loša politika o plaćama igrača jer su mladi imali kratke ugovore, a veterani dugogodišnje. A problema je bilo i sa stadionom Camp Nou", kazao je Laporta.

U ovom trenutku, prema riječima predsjednika, bit će potrebna i suradnja igrača, osobito onih koji imaju najskuplje ugovore.

"Prije svega, bit će potrebno postići dogovor s igračima o smanjenju plaće i radimo na tom pitanju. Igrači imaju fiksnu plaću i neke bonuse. Smanjenje plaće Gerarda Piquéa bilo je potrebno, omogućilo nam da registriramo pojačanja", kazao je Laporte, koji je zaključio kako postoji plan da se klub izvuče iz ove situacije kroz 18 mjeseci.

Tagovi: Barcelona, Joan Laporta, Lionel Messi, Goldman Sachs
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE