GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Batum rastužio Slovence i blokadom odveo Francusku u finale

Batum rastužio Slovence i blokadom odveo Francusku u finale
POLUFINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2021 / 16:29
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Košarkaši Francuske borit će se za naslov olimpijskih pobjednika protiv branitelja Amerikanaca, nakon što su u polufinalu turnira u tokijskoj Saitama Areni svladali reprezentaciju Slovenije sa 90-89 (27-29, 15-15, 29-21, 19-24).

Slovenija predvođena Lukom Dončićem je bolje otvorila utakmicu i u 7. minuti imala osam koševa prednosti (25-17), ali su se Francuzi uspjeli vratiti u rezultatsku ravnotežu već do kraja prve četvrtine.

Kako je utakmica odmicala, tako su Francuzi dolazili u sve bolji položaj ponajviše zahvaljujući promašenim šutevima slovenskih košarkaša, kako za tricu, tako i s crte za slobodna bacanja.

Francuska je u 28. minuti došla do najveć prednosti na utakmici od deset koševa (69-59), ali se borbeni Slovenci nisu dali slomiti, čak ni kad je Timothe Luwawu Cabarrot pogodio tricu za 90-85 kad je ostalo 56 sekundi do kraja.

Za samo 23 sekunde Klemen Prepelič je vratio Slovence u utakmicu. Pogodio je jedno slobodno bacanje, izborio osobnu pogrešku u napadu Evana Fourniera i pogodio tricu kojom je Slovenija došla na samo koš zaostatka.

De Colo je 21 sekundu prije kraja promašio šut za dvicu i Sloveniji je ostao puni napad za pobjedu. Lopta je bila u rukama Luke Dončića sve do zadnjih pet sekundi, kad je najbolji slovenski košarkaš dodao za Prepeliča kojemu se otvorio put prema košu. Nesuđeni slovenski junak je krenuo na polaganje, ali mu je s leđa došao Nicolas Batum i čistom blokadom odveo Francuze u njihovo drugo olimpijsko finale u povijesti.

U njemu će, kao i u Sydneyju 2000., protiv sebe imati reprezentaciju SAD-a koja je u prvom polufinalu nadigrala Australiju s 97-78.

Slovencima je protiv Francuza presudio loš šut za tricu (10/33), samo 55% realizacije slobodnih bacanja (11/20) i izgubljena bitka u skoku (40-49). Unatoč svemu tome, imali su napad za finale.

Nakon 17 uzastopnih pobjeda, Luka Dončić je doživio prvi poraz u dresu slovenske reprezentacije, a utakmicu je završio sa 16 koševa, 18 asistencija i 10 skokova, ali uz šut 5/18 iz igre. Mike Tobey je ubacio 23 koša uz osam skokova, a Klemen Prepelič ja imao 17 poena.

Francuze je s 25 koševa, sedam skokova i pet asistencija predvodio Nando De Colo. Evan Fournier je ubacio 23 poena, a Luwawu Cabarrot 15. Rudy Gobert je imao devet koševa, 16 skokova i četiri blokade, koliko ih je imao i francuski junak Nicolas Batum.

Finalni dvoboj SAD - Francuska na rasporedu je u subotu, 7. kolovoza, u 4.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Slovenija i Australija će za broncu igrati istoga dana od 13 sati.

Francuzi su turnir otvorili pobjedom nad Amerikancima i u finale ulaze kao jedina neporažena momčad na olimpijskom košarkaškom turniru u Tokiju.

Fotografija: AP

Tagovi: Nicolas Batum, Klemen Prepelič, Nando De Colo, Evan Fournier, Luwawu Cabarrot, Rudy Gobert, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE