GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayer objavio plan restrukturiranja

Bayer objavio plan restrukturiranja
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 21:37
Autor: SEEbiz
LEVERKUSEN - Rukovoditelji njemačkog agrokemijskog i farmaceutskog diva Bayera u četvrtak će predstaviti dugo očekivane planove koji uključuju velike gubitke radnih mjesta.

Bayer je u srijedu navečer objavio da će uvesti novi organizacijski model i ispitati sva područja tvrtke radi mogućih ušteda. Radna mjesta bit će ukinuta, priopćila je tvrtka, iako nije jasno koliko radnih mjesta ili u kojim odjelima.

Bayerov menadžment i predstavnici radnika odgovarat će na pitanja zaposlenika na internetskom događaju u četvrtak poslijepodne

Trenutačni izvršni direktor Bayera Bill Anderson preuzeo je vodstvo tvrtke prošlog lipnja, zamijenivši dugogodišnjeg šefa Bayera Wernera Baumanna, koji je bio odgovoran za preuzimanje američkog konkurenta Monsanta, američkog konkurenta u području znanosti o usjevima.

Bayer trenutno zapošljava 22.200 ljudi u Njemačkoj i 101.000 diljem svijeta.

Ogromni gubici u Monsantu ozbiljno su naštetili financijskim rezultatima Bayera, uglavnom potaknuti golemim pravnim troškovima povezanim s tužbama zbog zdravstvenih učinaka Monsantovog sredstva protiv korova Roundupa na bazi glifosata.

Izgledi za Bayerov farmaceutski odjel također su sumorni zbog istjecanja patenata za dva posebno profitabilna lijeka.

Konkurenti će uskoro moći prodavati jeftinije generičke verzije Bayerovog hit antikoagulanta Xarelto i preparata za oko Eylea, koji su Bayeru zajedno donijeli milijarde dolara dobiti.

"Kako bismo napravili brza, održiva poboljšanja našeg operativnog učinka i našeg manevarskog prostora, potrebne su dalekosežne mjere. Želimo Bayer brzo vratiti na put uspjeha", rekla je Heike Prinz, direktorica rada u Bayeru i član uprave društva.

Cilj restrukturiranja je "ukloniti sve unutarnje prepreke i vratiti Bayer na stazu budućeg profitabilnog rasta", rekla je.

Predstavnici rada izrazili su podršku promjenama u Bayeru.

"Naš glavni prioritet je osigurati budućnost zaposlenika u Bayeru", rekao je Francesco Grioli iz sindikata IG-BCE i član nadzornog odbora Bayera.

"Puno toga će se promijeniti za naše zaposlenike. Radit ćemo zajedno kako bismo osigurali da svi mogu sigurno krenuti novim putevima", rekao je Grioli.

Selidba se dugo očekivala. Anderson je poznat po svojim stavovima o lean korporativnom upravljanju i interesu za promjenu kulture poduzeća.

Bayerova nova organizacijska struktura, koja predviđa manje razina odlučivanja nego prije, trebala bi biti uspostavljena do kraja 2025. godine.

Tvrtka se složila da neće biti prisilnog otpuštanja do kraja 2026., a zaposlenicima koji izgube posao ponudit će se otpremnine

Foto: Thomas Banneyer/dpa

Tagovi: Bayer, Leverkusen, restrukturiranje
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE