GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayern šesti put prvak Europe

Bayern šesti put prvak Europe
FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2020 / 23:01
Autor: SEEbiz / Nacional
LISABON - Bayern München je novi prvak Europe. Do šestog trofeja najbolje kontinentalne momčadi stigli su u Lisabonu pobjedom nad PSG-om rezultatom 1:0 (0:0). Jedini strijelac bio je Kingsley Coman koji je mrežu zatresao u 59. minuti susreta.

U redovima njemačkog kluba ulogu je imao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je u igru ušao u 68. minuti susreta upravo umjesto strijelca Comana, a slavljem je postao 11. Vatreni koji je postao klupski prvak Europe.
U dojmljivom finalu obje momčadi su se opredijelile za napadački nogomet, ali usprkos tome u prvom dijelu nismo vidjeli pogotka. Bayern je najbliže tome bio u 22. minuti kada je Lewandowski pogodio stativu dok je PSG prijetio preko Neymara čije udarce je ukrotio Neuer. Iz prvog poluvremena treba zabilježiti i spornu situaciju kada je u posljednjoj minuti Coman pao u kaznenom prostoru nakon duela s Kehrerom, ali sudac Orsato nije pokazao na bijelu točku.

Bayern do vodstva dolazi u 59. minuti nakon odlične akcije u kojoj je Kimmich na drugoj stativi pronašao Comana, a on je s pet metara glavom pogodio suprotni kut.

PSG je do izjednačenja najbliže bio u 70. minuti kada je Di Marija odličnim dodavanjem pronašao Marquinhosa, ali njegov udarac odlično brani Neuer. Tri minute kasnije u kaznenom prostoru Bayerna je nakon prodora srušen Mbappe, ali i ovaj put talijanski sudac nije smatrao da se radi o prekršaju vrijednom kaznenog udarca.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Neymar je uputio dodavanje za Choupo-Motinga, ali on s pet metara nije uspio zahvatiti loptu i poslati je iza Neuera.

Bayern je tako pod vodstvom Hansija Flicka sezonu okončao i trofejom prvaka Europe nakon što je ranije osvojio dvostruku titulu u Njemačkoj.

Tagovi: Bayern, Kingsley Coman, Ivan Perišić, Paris SG, Kylian Mbappe, Hansi Flick
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE