GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayernu kup, asistencija Perišića

Bayernu kup, asistencija Perišića
DOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 22:11
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Nogometaši Bayerna iz Muenchena po 20. su put u klupskoj povijesti osvojili Njemački kup, oni su u subotnjem finalu u Berlinu uvjerljivo svladali Bayer iz Leverkusena sa 4-2 (2-0), a hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za četvrti pogodak Bavaraca na utakmici.

U 89. minuti Perišić se sjurio po lijevom krilu, a nakon što je stigao do gol-aut linije uputio je povratnu loptu kroz noge svog čuvara za natrčalog Roberta Lewandowskog koji je s pet metara postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

Bavarce je ka novom, jubilarnom 50. domaćem trofeju, uz 20 kupova imaji i 30 naslova prvaka, poveo David Alaba odlično izvedenim slobodnim udarcem sa 18 metara u 16. minuti, a na 2-0 povisio je Serge Gnabry u 24. minuti nakon odlične suradnje s Joshuom Kimmichom. Kimmich je osvojio loptu na polovici Bayera i zatim dodao loptu na desni bok za Gnabryja koji se sjurio u kazneni prostor i pogodio suprotni kut Hradeckog.

Za 3-0 pogodio je Lewandowski svojim 50. golom u sezoni, ali uz obilatu pomoć vratara Bayera Hradeckog. Lewandowski je prihvatio dugo ispucavanje Neuera i uputio uštar udarac sa 25 metara kojega Hradecky nije uspio ukrotiti. Vratar Bayera pokušao je odbiti loptu dlanovima, ali ona se od tla odbila njemu kroz noge i "ušuljala" se u mrežu.

Za Bayer su strijelci bili Sven Bender koji je u 63. minuti udarcem glavom s pet metara svladao Neuera nakon kornera kojega je izveo Demirbay te Kai Havertz koji je u petoj minuti sudačke nadoknade iskoristio kazneni udarac nakon igranja rukom Daviesa.

Perišić je igrao za Bayern od 64. minute, a ovo mu je treći naslov pobjednika Njemačkog kupa u karijeri i to s trećom različitom momčadi. S Borussijom Dortmund je slavio 2012., a s Wolfsburgom 2015. godine.

Za Bayern je ovo druga "dvostruka kruna" zaredom, a peta u posljednjih osam sezona.

Uz 20 pobjeda u finalima kupa, Bayern ima samo četiri poraza u završnici, dok je Bayer i nakon četvrtog nastupa u finalu ostao na jednom naslovu osvojenom 1993. godine.

Tagovi: Bayern, Robert Lewandowski, Kai Havertz, Serge Gnabri, David Alaba, Bayer Leverkusen, Ivan Perišić
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE