GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgija osvojila skupinu, Danska se probila na 2. mjesto

Belgija osvojila skupinu, Danska se probila na 2. mjesto
SKUPINA B
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Nogometna reprezentacije Belgije osvojila je prvo mjesto u skupini B Europskog prvenstva nakon što je u susretu trećeg kola pobijedila Finsku sa 2-0 upisavši i treću pobjedu, a dalje ide i Danska koja je porazila Rusiju sa 4-1.

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini B, bilo je poznato samo kako Belgija ide dalje, ali ne i s koje pozicije. U nekim kombinacijama do prvog mjesta je mogla i Finska. Ostalo je sve bilo otvoreno, a dalje su mogli i Rusija, te Danska.

Na koncu je Belgija očekivano pobijedila Finsku sa 2-0 osvojivši prvo mjesto s tri pobjede, dok je Danska porazila Rusiju sa 4-1 i nakon dva početna poraza probila se na drugo mjesto.

Golove za Belgiju, brončane s posljednjeg SP-a u Rusiji, zabili su finski vratar Lukas Hradecky koji je u 75. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu, te Romelu Lukaku golom u 82. minuti.

Belgija će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane ekipe A/D/E/F.

U drugom susretu Danska je u sjajnom susretu u Kopengahenu pobijedila Rusiju sa 4-1 osvojivši drugo mjesto, pa će u osmini finala igrati protiv Walesa.

Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79) i Joakim Maehle (82) zabili su za Dance, a Artem Dzjuba (70-11m) za Ruse.

Danskom pobjedom protiv Rusije (4-1) zatvorio se krug s tri reprezentacije sa po tri boda jer je ranije Finska pobijedila Dansku (1-0), a Rusija je bila bolja od Finske (1-0).

U tom trokutu najbolji su bili Danci koji su osvojili drugo mjesto u skupini, Finska je treća, a Rusija posljednja.

EURO 2020 - 3. kolo
SKUPINA B
Finska - Belgija 0-2 (Hradecky 75-ag, Lukaku 82)
Rusija - Danska 1-4 (Dzjuba 70-11m / Damsgaard 38, Poulsen 59, Christensen 79, Maehle 82)

LJESTVICA:
1. Belgija 3 3 0 0 7-1 9
2. Danska 3 1 0 2 5-4 3
3. Finska 3 1 0 2 1-3 3
4. Rusija 3 1 0 2 2-7 3

Tagovi: Belgija, Danska, Youssuf Poulsen, Andreas Christensen, Joakim Maehle
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE