GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgija osvojila skupinu, Danska se probila na 2. mjesto

Belgija osvojila skupinu, Danska se probila na 2. mjesto
SKUPINA B
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Nogometna reprezentacije Belgije osvojila je prvo mjesto u skupini B Europskog prvenstva nakon što je u susretu trećeg kola pobijedila Finsku sa 2-0 upisavši i treću pobjedu, a dalje ide i Danska koja je porazila Rusiju sa 4-1.

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini B, bilo je poznato samo kako Belgija ide dalje, ali ne i s koje pozicije. U nekim kombinacijama do prvog mjesta je mogla i Finska. Ostalo je sve bilo otvoreno, a dalje su mogli i Rusija, te Danska.

Na koncu je Belgija očekivano pobijedila Finsku sa 2-0 osvojivši prvo mjesto s tri pobjede, dok je Danska porazila Rusiju sa 4-1 i nakon dva početna poraza probila se na drugo mjesto.

Golove za Belgiju, brončane s posljednjeg SP-a u Rusiji, zabili su finski vratar Lukas Hradecky koji je u 75. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu, te Romelu Lukaku golom u 82. minuti.

Belgija će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane ekipe A/D/E/F.

U drugom susretu Danska je u sjajnom susretu u Kopengahenu pobijedila Rusiju sa 4-1 osvojivši drugo mjesto, pa će u osmini finala igrati protiv Walesa.

Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79) i Joakim Maehle (82) zabili su za Dance, a Artem Dzjuba (70-11m) za Ruse.

Danskom pobjedom protiv Rusije (4-1) zatvorio se krug s tri reprezentacije sa po tri boda jer je ranije Finska pobijedila Dansku (1-0), a Rusija je bila bolja od Finske (1-0).

U tom trokutu najbolji su bili Danci koji su osvojili drugo mjesto u skupini, Finska je treća, a Rusija posljednja.

EURO 2020 - 3. kolo
SKUPINA B
Finska - Belgija 0-2 (Hradecky 75-ag, Lukaku 82)
Rusija - Danska 1-4 (Dzjuba 70-11m / Damsgaard 38, Poulsen 59, Christensen 79, Maehle 82)

LJESTVICA:
1. Belgija 3 3 0 0 7-1 9
2. Danska 3 1 0 2 5-4 3
3. Finska 3 1 0 2 1-3 3
4. Rusija 3 1 0 2 2-7 3

Tagovi: Belgija, Danska, Youssuf Poulsen, Andreas Christensen, Joakim Maehle
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE