GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benzema upisao četvrti hat-trick, Messi i Ronaldo na vrhu

Benzema upisao četvrti hat-trick, Messi i Ronaldo na vrhu
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2022 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju pobijedio Chelsea sa 3-1, a sva tri gola za "Kraljevski klub" zabio je francuski napadač Karim Benzema.

Bio je to njegov četvrti hat-tricks u Ligi prvaka, a na vrhu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo sa po osam utakmica u kojima su postigli najmanje po tri gola.

Messi svih osam u Barceloni, a Ronaldo sedam u Realu, a jedan u Juventusu.

Ukupno su 93 igrača u susretima "Champions League" upisala hat-tricks.

U jednoj sezoni najviše ih je imao Cristiano Ronaldo, tri i to 2015/16., dok su Karim Benzema, Robert Lewandowski, Lionel Messi i Luiz Adriano u jednoj sezoni imali po dva.

Najbrži hat-trick upisao je napadač Lyona Bafetimbi Gomis kojem je trebalo svega osam minuta kako bi u prosincu 2011. zabio tri gola zagrebačkom Dinamo. Bila je to utakmica u kojoj je francuski sastav slavio sa 7-1.

Najmlađi igrač koji je na jednoj utakmici zabio tri gola bio je Raul Gonzalez, koji je imao 18 godina i 114 dana kada je zabio tri gola u 6-1 pobjedi Real Madrida protiv Ferencvarosa u listopadu 1995.

Najstariji igrač s hat-trickom postao je večeras Karim Benzema koji je tri gola protiv Chelsea zabio sa 34 godina i 108 dana.

Tagovi: Karim Benzema, Liga rvaka, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE