GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BiH ostala bez plasmana na SP

BiH ostala bez plasmana na SP
ŠOKANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 18:34
Autor: SEEbiz / H
ZENICA - Nogometna reprezentacija BiH poražena je u predzadnjem kolu kvalifikacija za SP 2022 u Zenici od Finske s 1-3 te su ostali bez ikakve šanse za odlazak plasman u Katar.

U utakmici koja im je mogla donijeti drugo mjesto u skupini, BiH je podlegla pritisku i posve razočarala, a čak dva gola su primili s igračem više.

Finci su dominirali veći dio prvog dijela, a do vodstva su mogli u 24. minuti kada je dosuđen penal za Finsku zbog igranja rukom Pjanića. Kazneni udarac je izveo najbolji finski strijelac Teemu Pukki, ali mu je vratar Ibrahim Šehić obranio udarac.

Ipak, u 29. minuti gosti su uspjeli postići pogodak, nakon velike gužve Marcus Forrs je uz dosta sreće iz blizine rastužio BiH navijače na Bilinu Polju. U 37. minuti crveni karton dobio je finski branič Jukka Raitala zbog brutalnog starta na Seadu Kolašincu.

I s igračem manje Finci su u 51. minuti povrećali prednost pogotko Robina Loda, da bi u 69. minuti igrač Dinama Luka Menalo donio produženje nade za BiH. Ta nada je trajala svega četiri minute jer je Daniel O'Shaughnessy ostao potpuno sam i lako postigao gol za 3-1.

U ovoj skupini vodi Francuska s 12 bodova, Finska je druga s 11 i dva boda više od Ukrajine, dok je BiH na 7 bodova. U zadnjem kolu u utorak Ukrajina dolazi u goste BiH, dok Finska dočekuje Francusku.

Tagovi: nogometna reprezentacija BiH, Finska, Ibrahim Šehić, Luka Menalo, Miralem Pjanić
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE