GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić izvukao bod kod Manchester Cityja

Bilić izvukao bod kod Manchester Cityja
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 23:10
Autor: SEEbiz / H
MANCHESTER - U susretu 13. kola engleskog nogometnog prvenstva West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, je na gostovanju kod Manchester Cityja odigrao 1-1, osvojivši prvi bod nakon 14 uzastopnih poraza od "Građana".

Momčad Pepa Guardiola odigrala je za sebe klasičnu utakmicu u kojoj je imala veliku premoć u posjedu i stvorenim prilikama, ali se WBA uspio obraniti i izbjeći poraz.

Već na početku susreta je WBA pokazao da bi mogao zagorčati život Cityju. Nakon flipera na rubu kaznenog prostora lopta je u 8. minuti došla do Karlana Granta na desetak metara od gola Edersona. Napadač West Broma je pucao, ali golman Cityja uspio se ispružiti i obraniti pokušaj.

Nakon toga je utakmica mirovala u smislu velikih prilika do 30. minute i gola Cityja za vodstvo. Zabio je Gündogan koji je ostao sam na deset metara od gola WBA-a nakon što je Sterling probio lijevu stranu obrane gostiju i odigrao povratnu loptu u šesnaesterac.

Kad se činilo da je prvo poluvrijeme već gotovo te da će završiti u znaku Cityjeve dominacije, Bilićeva momčad uspjela se vratiti u igru.

S velike udaljenosti igrači West Broma ubacili su loptu u kazneni prostor Cityja, a obrana domaće momčadi mirno ju je očistila. Nakon toga je netko od veznjaka WBA-a vratio loptu u kazneni prostor, a ona se odbila od Diasa ravno u noge Ajayiju.

Stoper West Broma se okrenuo i zabio pored Edersona kao da nije stoper, nego napadač. Ipak, njegov udarac dirao je Ruben Dias, koji je skrenuo loptu pa je pogodak upisan kao autogol, a ne kao gol Ayajija.

U drugom poluvremenu nismo gledali puno lijepog nogometa. City je pokušavao napasti goste beskrajno dugim napadima nakon kojih bi povremeno u šanse dolazili De Bruyne i Sterling, ali njihove udarce branio je Johnstone.

West Brom je uspio izdržati pritisak sjajnog Cityja i osvojiti bod koji bi se u perspektivi mogao pokazati ključnim u neizvjesnoj borbi za opstanak u Premiershipu. Ključan je za to bio golman West Broma Sam Johnstone koji je u zadnjoj minuti sudačke nadoknade senzacionalno obranio pokušaj Gundogana koji je s male udaljenosti pucao glavom.

West Brom sada ima sedam bodova na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice, dva manje od 17. Burnleyja, koji je prvi izvan zone ispadanja, i tri manje od 16. Brighton and Hove Albiona. City je šesti s pet bodova manje od vodećih Liverpoola i Tottenhama.

Foto: WBA / Twitter

Tagovi: Slaven Bilić, Manchester City, West Bromwich Albion
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE